Απόψε η κεντρική ομιλία του Άγγελου Τσιγκρή | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Απόψε η κεντρική ομιλία του Άγγελου Τσιγκρή

12:11 | 21/1/15
Απόψε η κεντρική ομιλία του Άγγελου Τσιγκρή
Την κεντρική του ομιλία διοργανώνει απόψε (7:30 μ.μ.) στο ξενοδοχείο «Πάτρα Παλάς» ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας Αγγελος Τσιγκρής, στη διάρκεια της οποίας θα αναφερθεί τόσο στην κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου όσο και στην υποψηφιότητά του.

Στο μεταξύ, να ασκήσει πιέσεις και να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για την επέκταση του μέτρου της παροχής δωρεάν ρεύματος στα χωριά που βρίσκονται κοντά σε αιολικά πάρκα, δεσμεύτηκε ο Άγ. Τσιγκρής.

Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, για τετραμηνιαίες καταναλώσεις σε χωριά που βρίσκονται κοντά σε αιολικά πάρκα, από 0 έως 2000 κιλοβατώρες, ο συντελεστής της επιδότησης είναι 100%, ενώ για καταναλώσεις από 2001 έως 3000 κιλοβατώρες ο συντελεστής πέφτει στο 50% της επιδότησης.

Δικαιούχοι της πίστωσης είναι σήμερα οικισμοί όπως το Σούλι, η Ελεκίστρα, ο Κάλανος, η Καλάνιστρα, τα Σελλά, η Πιτίτσα, τα Αργυρά, η Μοίρα κ.ά που βρίσκονται δίπλα σε αιολικά πάρκα.

«Η Αχαΐα είναι μια περιοχή με πάρα πολλά αιολικά πάρκα που καλύπτουν όλο το εύρος των οικισμών και δεν μπορεί να ισχύσει αυτό το μέτρο μόνο για κάποιους επιλεκτικά. Είναι ανάγκη να κηρυχθεί η Αχαΐα ως περιοχή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να επεκταθεί το μέτρο σε όλα τα χωριά, δίνοντας ανάσα στους κατοίκους τους» τόνισε ο κ. Τσιγκρής.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών