Δεν απέκλεισε τη συμμετοχή υπουργών και από άλλα κόμματα ο Νίκος Παππάς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Δεν απέκλεισε τη συμμετοχή υπουργών και από άλλα κόμματα ο Νίκος Παππάς

15:52 | 22/1/15
Δεν απέκλεισε τη συμμετοχή υπουργών και από άλλα κόμματα ο Νίκος Παππάς

"Τίποτε δεν μπορώ να αποκλείσω, αυτή τη στιγμή" απάντησε ο Νίκος Παππάς ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στην κυβέρνηση και στελέχη άλλων κομμάτων

Σε ερώτηση για το αν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχουν και υπουργοί από άλλα κόμματα ο υποψήφιος στην Β΄ Αθήνας Νίκος Παππάς μιλώντας στον BHMA FM, άφησε το θέμα ανοιχτό τονίζοντας, πως "τίποτα δεν μπορώ να αποκλείσω αυτή τη στιγμή".

Αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς εξήγησε πως "δεν είναι προϋπόθεση το τροϊκανό μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα στο mail Χαρδούβελη. Ο ίδιος ο Ντράγκι και ο Κερέ έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν ποιες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από την επόμενη κυβέρνηση. Βεβαίως θα έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά δεν θα το λέμε μνημόνιο".

Για το θέμα της συμφωνίας επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε μια συμφωνία, τονίζοντας πως "το μνημόνιο είναι το πλέγμα μέτρων της φτωχοποίησης του λαού. Το πλέγμα των μέτρων για να φτιάξουμε μια Ελλάδα, της οποίας ο μισός πληθυσμός είναι στο περιθώριο. Αυτό το πρόγραμμα είναι καταστροφικό. Δεν θα εφαρμοστεί και θα αποδοκιμαστεί την Κυριακή το βράδυ και νομίζω ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες και θα έχουμε και το πολιτικό εκτόπισμα, μετά την εντολή του λαού, να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας σε ένα καλύτερο πρόγραμμα".

Σε ό,τι αφορά στη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος  και για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως: "η κυβέρνηση που θα σχηματίσουμε – και θέλω να το υπογραμμίσω, λίγες ώρες πριν από την κάλπη – θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Δεν θα είναι κυβέρνηση κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιδιώξουμε να μην είναι κυβέρνηση ενός κόμματος, γιατί γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι η τιτάνια προσπάθεια που πρέπει να ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας για να κλείσουμε τις μνημονιακές πληγές χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις, τις οποίες θα αναζητήσουμε και στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας".

Για το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στην κυβέρνηση και στελέχη άλλων κομμάτων απάντησε:"Τίποτε δεν μπορώ να αποκλείσω, αυτή τη στιγμή".

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών