Εγκρίθηκε η ένταξη τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών στον ELA | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Εγκρίθηκε η ένταξη τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών στον ELA

22:14 | 21/1/15
Εγκρίθηκε η ένταξη τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών στον ELA

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε το αίτημα που κατέθεσε η ΤτΕ για την ένταξη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA)

Εγκρίθηκε το αίτημα της ΤτΕ ΕΛΛ -1,41% για ένταξη των συστημικών τραπεζών της χώρας στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA).

Το διάστημα είναι για δύο εβδομάδες και η ανανέωση θα επανεξεταστεί σε 15 μέρες.
Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος είχε ζητήσει από την ΕΚΤ την χορήγηση προληπτικής ρευστότητας και στις τέσσερις μεγάλες τράπεζες - Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.

Νωρίτερα το Υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) να διαψεύδει την αναβολή της απόφασης για δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα ποσοτικής διευκόλυνσης που πρόκειται να ανακοινώσει αύριο η ΕΚΤ θα προβλέπει αγορά τίτλων ύψους περίπου 50 δισ. ευρώ μηνιαίως και διάρκεια τουλάχιστον ενός χρόνου, υποστηρίζει η Ουόλ Στριτ Τζέρναλ, επικαλούμενη πηγές που μετέχουν στις διαβουλεύσεις.
Εξάλλου, την Πέμπτη, το ΔΣ της ΕΚΤ αποφασίζει για το, αν θα εξαιρέσει τα ελληνικά ομόλογα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ύψους τουλάχιστον 500 δισεκ. ευρώ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών