Επιχείρηση «σκούπα» στην Πελοπόννησο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Επιχείρηση «σκούπα» στην Πελοπόννησο

12:52 | 27/1/15
Επιχείρηση «σκούπα» στην Πελοπόννησο

Σε περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, που έλαβε χώρα το διήμερο 21-22 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των πέντε νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 1.098 άτομα, εκ των οποίων 776 ήταν Έλληνες και 322 αλλοδαποί, καθώς και σε 839 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 207 άτομα, από τα οποία 108 ήταν Έλληνες και 99 αλλοδαποί.

Πιο αναλυτικά στη Λακωνία συνελήφθησαν 21 άτομα και συγκεκριμένα: Ένας Έλληνας για καταδικαστικό έγγραφο, μία Ελληνίδα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και 19 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επίσης, εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής σε όχημα, η οποία είχε σημειωθεί σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος δύο Ρομά, ηλικίας 20 και 33 ετών, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 324 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 13 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και δύο παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, ενώ κατασχέθηκε, εκτός των παραπάνω και μικροποσότητα ηρωίνης, στη Αργολίδα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών