Ηρακλής Ρούπας: Γιατί ζητώ την ψήφο των Αχαιών πολιτών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ηρακλής Ρούπας: Γιατί ζητώ την ψήφο των Αχαιών πολιτών

22:42 | 21/1/15
Ηρακλής Ρούπας: Γιατί ζητώ την ψήφο των Αχαιών πολιτών

Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Ηρακλής Ρούπας σε παρέμβασή του αναφέρει τα εξής:

"Φτάνοντας στο τέλος τής προεκλογικής περιόδου και μετά τον δημόσιο πολιτικό διάλογο που προηγήθηκε, ένα μήνα σχεδόν από την προκήρυξη των εκλογών, επιθυμώ ν' απευθυνθώ στους πολίτες με ειλικρίνεια, αμεσότητα και αλήθεια, όπως κάνω χρόνια τώρα, μέσα από την αρθρογραφία μου.

Η επαγγελματική μου εμπειρία και η βαθιά γνώση των οικονομικών τής Ελλάδας, αλλά και του τρόπου που λειτουργούν οι αγορές, είναι η αφετηρία τής απόφασής μου να θέσω των εαυτό μου στην κρίση των πολιτών. Θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω επί της ουσίας στη χώρα, χωρίς βερμπαλισμούς και "παχιά" λόγια, από τα οποία ο κόσμος έχει χορτάσει.

Η επιλογή μου να συμπορευθώ με το ΠΑΣΟΚ έχει να κάνει με τις καταβολές μου και την πίστη στις αρχές τού κινήματος. Επιθυμώ ν' αγωνιστώ εκ των έσω, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για το κόμμα, διότι είναι σε θέση να επαναπροσδιορίσει το ρόλο του στην κοινωνία και να γεφυρώσει το χάσμα εκείνο με τους πολίτες, που προήλθε μετά από λανθασμένες επιλογές, προσωπικές επιδιώξεις και άκαιρες τοποθετήσεις στελεχών, στη δίνη τής οικονομικής κρίσης. Είναι γνωστή άλλωστε η θέση μου και δημόσια εκφρασμένη, εδώ και πάρα πολύ καιρό, πως το ΠΑΣΟΚ οφείλει να οδηγηθεί σε συνέδριο για να κάνει την αυτοκριτική του και να καθορίσει την ταυτότητά του.

Στο πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο μου «Οικονομία σε ύφεση-Πολιτική υπό κρίση» δεν παρέλειψα να κάνω την αυτοκριτική που μου αναλογούσε και ν' αναφερθώ στις αδυναμίες τού κόμματος. Οφείλω όμως να υπογραμμίσω πως είναι το κόμμα που απορρόφησε όλους τους κραδασμούς τής κρίσης, που ανέλαβε μεγαλύτερες ευθύνες από εκείνες που του αντιστοιχούσαν, αλλά η έλλειψη πολιτικής βούλησης σε κρίσιμες στιγμές οδήγησε στη σημερινή συρρίκνωσή του.

Αισθάνομαι απογοητευμένος από την πολιτική που έχει ασκηθεί έως σήμερα στην Αχαΐα και την έχει κατατάξει και εγκλωβίσει στη φτώχεια.

Ένας νομός με πανεπιστήμιο, πανεπιστημιακό νοσοκομείο, δραστηριότητα στον γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα, με λιμάνια, με αεροδρόμιο, Αποστολική Εκκλησία, πορθμείο, τη Γέφυρα, με αρχαιολογικούς χώρους, και ωστόσο παραμένει όχι ως μια από τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης. Και θα περίμενε κανείς μετά από τόσους πολιτικούς, βουλευτές και πρωθυπουργούς να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Επιθυμώ ν' αναδείξω τις δυνατότητες αυτού τού τόπου μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και προτάσεις, που θα προκύψουν μέσα από την πολιτική τής σύνθεσης. Με σχεδιασμό, ρεαλιστικό πρόγραμμα και μεθόδους, που θα έχουν εθνικό προσανατολισμό και όχι κομματικό. Οι πολιτικές τής πόλωσης, της άρνησης και των κομματικών τακτοποιήσεων παρήλθαν. Έκαναν τον κύκλο τους μαζί με τα πρόσωπα που τις προήγαγαν. Η πολιτική σύνθεση που θα προέλθει από νέα πρόσωπα, νέα πρότυπα πολιτικής, απαλλαγμένα απ' ό, τι οδήγησε σε αυτό που βιώνουμε σήμερα, μοιάζει να είναι μονόδρομος.

Χωρίς να με βαραίνει αμαρτωλό παρελθόν, χωρίς να προέρχομαι από τον κομματικό σωλήνα τού ΠΑΣΟΚ, δίχως να έχω καταλάβει δημόσια θέση ή αξίωμα, πόσο μάλλον χωρίς να έχω ψηφίσει μνημόνια, σε αυτές τις εκλογές ζητώ την ψήφο των Αχαιών πολιτών για να μπορέσω να αναδείξω τις δυνατότητες της Αχαΐας και να την φέρω στο προσκήνιο, για να πάψει επιτέλους να είναι «μια πολύπαθη περιοχή της Ελλάδας, που ενώ για χρόνια εκπροσωπείτο από πρωθυπουργούς και βουλευτές, κανείς δε φρόντισε γι' αυτήν».

Να σημειωθεί πως ο Ηρακλής Ρούπας, σε εμφάνισή του σε αθηναϊκό κανάλι (Κοινωνία ώρα mega, 21-1-'15) επέπληξε τον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική που πρεσβεύει, τον κατηγόρησε για άγνοια περί του τρόπου που λειτουργεί η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και τον κάλεσε να απευθυνθεί με ειλικρίνεια στους πολίτες για την επόμενη ημέρα. Τέλος αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ, υπογραμμίζοντας πως είναι ένας νόμος άδικος, πως επιβάλλεται να διορθωθεί, με την εξαίρεση τής πρώτης κατοικίας, με ανταποδοτική εφαρμογή τού φόρου και την ανάγκη είσπραξής του από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών