Μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή δίνει η ΝΔ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή δίνει η ΝΔ

12:46 | 22/1/15
Μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή δίνει η ΝΔ

Στόχος η αντιμετώπιση της αποχής, του κινδύνου αποσυσπείρωσης και της λευκής ψήφου, καθώς και η προσέγγιση των ψηφοφόρων, που θα αποφασίσουν μπροστά στην κάλπη

Κινητοποίηση δυνάμεων για μάχη μέχρι τις επτά το απόγευμα της Κυριακής επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία, με στόχο την αντιμετώπιση της αποχής, του κινδύνου αποσυσπείρωσης και της λευκής ψήφου, καθώς και την προσέγγιση του αξιόλογου ποσοστού ψηφοφόρων, που σύμφωνα με τις έρευνες, θα αποφασίσουν μπροστά στην κάλπη τελευταία στιγμή.

Γαλάζια στελέχη επισημαίνουν ότι η αυξημένη συμμετοχή είναι ο καθοριστικός παράγων και τονίζουν την ανάγκη να μην χαθεί καμία ψήφος. Δεν υπάρχουν λένε «λευκές» ή «ουδέτερες» ψήφοι και υπογραμμίζουν πως κάθε ψήφος μετράει, ενώ συνεχίζεται η τακτική της πόρτας με πόρτα επικοινωνίας.

Το επιχείρημα της “χαμένης ψήφου” αναδεικνύει στις ομιλίες του και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αύριο Παρασκευή θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα, που θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Τάε Κβον Ντο και όχι στο Σύνταγμα, επισήμως λόγω των προβλέψεων για βροχή.

Επιχείρημα, που συνδυάζεται με το δίλημμα κυβέρνηση ευρωπαϊκού προσανατολισμού με κορμό τη ΝΔ (κάτι που προϋποθέτει ανατροπή και γαλάζια πρωτιά έστω και με μία ψήφο, ώστε να λάβει το μπόνους των 50 εδρών) ή ακυβερνησία στο εσωτερικό και απομόνωση στην Ευρώπη.

Ο κ. Σαμαράς εσχάτως (χθες για την ακρίβεια) απευθύνθηκε ευθέως και στους μετριοπαθείς κεντρώους, κεντροαριστερούς και νοικοκυραίους, πέραν των κομματικών γραμμών της Ν.Δ, προσπαθώντας να πάρει ψήφους από Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και Κίνημα και του αναποφάσιστους που δεν έχουν στραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο η ΝΔ προσπαθεί να παρουσιάσει τα μικρότερα κόμματα ως δεκανίκια της Κουμουνδούρου, με την έννοια ότι η διασπορά των ψήφων ειδικά σε σχηματισμούς που θα παλέψουν να μπουν στη Βουλή ευνοεί το σενάριο αυτοδυναμίας ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη όμως το Μαξίμου επιμένει στην προσπάθεια αλίευσης ψήφων εκ δεξιών, με κινήσεις όπως η συνάντηση του πρωθυπουργού με το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο χθες και η επαναφορά της ατζέντας της ασφάλειας. Το ερώτημα εάν οι κινήσεις αυτές ακυρώνουν την προσπάθεια επαναπροσέγγισης στο παρά πέντε του πολιτικού κέντρου θα απαντηθεί οριστικά την Κυριακή. Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν πάντως ότι το κέντρο παραμένει το κύριο πρόβλημα για τη ΝΔ και ο χώρος που θα κρίνει το αποτέλεσμα και την έκταση αυτού.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών