Στο χέρι μας να ξεχάσουμε την «φυγή μυαλών» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στο χέρι μας να ξεχάσουμε την «φυγή μυαλών»

21:35 | 22/1/15
Στο χέρι μας να ξεχάσουμε την «φυγή μυαλών»

Ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Αχαϊας Γρηγόρης Κοντοδήμος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

Στα χρόνια της κρίσης, εκτός των άλλων, μάθαμε έναν ακόμα νέο όρο. Το brain drain. Ή αλλιώς, «φυγή μυαλών».

Στη σημερινή μετανάστευση η Ελλάδα χάνει «μυαλά». Δηλαδή, νέους ανθρώπους υψηλών προσόντων, που διαπρέπουν σε μεγάλες εταιρείες στο εξωτερικό.

Οι επιπτώσεις στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολλές. Πέρα από την μείωση στη δυναμικότητα της οικονομίας, έχουμε αποδυνάμωση της ερευνητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, αλλά και υποβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ας σκεφθούμε όμως την λύση του προβλήματος. Οι νέοι άνθρωποι υψηλών προσόντων, αναζητούν τη δυνατότητα να μπορούν να δημιουργήσουν και να απασχοληθούν στον τόπο τους. Και αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο εφόσον δημιουργηθούν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Μόνο εφόσον η επιχειρηματικότητα αρχίσει να αναπνέει οικονομικά, αλλά και κάθε επιχείρηση να επενδύει σημαντικά στην έρευνα και την καινοτομία.

Το νέο ΕΣΠΑ, επενδύει μερικά… δις στην ανάπτυξη της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Αν αξιοποιήσουμε τα κοινοτικά κονδύλια, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα νέο «τοπίο» στην επιχειρηματικότητα.

Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν μία απλή φράση: Αγάπη για την επιχειρημαιτκότητα και την καινοτομία!

Δεν πιστεύω ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλοί που να αγαπούν πραγματικά την επιχειρηματικότητα. Η λογική του «κράτους - πατερούλη» και του «κράτους - επιχειρηματία» αντίκειται σε κάθε έννοια εκσυγχρονισμού και καινοτομίας.

Οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα θέλουν να ανοίξουν φτερά. Και θα τα ανοίξουν, είτε εντός, είτε εκτός Ελλάδας!

Στο χέρι όλων μας - νέων, μεσόκοπων και ηλικιωμένων - είναι λοιπόν να αποφασίσουμε με ποιο μοντέλο θέλουμε να πάμε και ποιο να αφήσουμε. Στο χέρι μας είναι να αποφασίσουμε: Θέλουμε τους νέους στην Ελλάδα ή να τους βγάλουμε… διαβατήριο από τώρα;
Στο χέρι μας είναι να… ξεχάσουμε το brain drain!

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών