Ξέμειναν από προσωπικό τα δικαστήρια της Πάτρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ξέμειναν από προσωπικό τα δικαστήρια της Πάτρας

14:07 | 17/2/15
Ξέμειναν από προσωπικό τα δικαστήρια της Πάτρας

Ένας υπάλληλος για 17 υποθέσεις

Της υπομονής η έκδοση αποφάσεων στα δικαστήρια της Πάτρας, όπου από τους 260 υπαλλήλους έχουν απομείνει λιγότεροι από 200, όταν ο όγκος εργασίας αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς, αλλά αντί για προσλήψεις υπάρχει φυγή από το Δημόσιο, στον φόβο των αλλαγών που σημειώνονται τα τελευταία 5 χρόνια, τόσο στα όρια συνταξιοδότησης, όσο και στις ασφαλιστικές εισφορές και στα εφάπαξ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας μόνο υπάλληλος το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε την διεκπεραίωση 17 συνεδριάσεων σε μία μόνο υπόθεση, ως γραμματέας, που σημαίνει ότι στη συνέχεια, έπρεπε να καθαρογράψει τα πρακτικά, για να τα παραδώσει στους δικαστές να τα επεξεργαστούν, ώστε να εκδώσουν την απόφασή τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που υποθέσεις κινδυνεύουν με αρνησιδικία εξαιτίας των καθυστερήσεων, αφού κάθε υπάλληλος είναι υπεύθυνος για 3-4 υποθέσεις το μήνα και αν για κάθε υπόθεση οι συνεδριάσεις είναι πολυήμερες, τότε όλα τινάζονται στον αέρα, από άποψη χρόνου, όπως γράφει το patrastimes.gr.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων, Βασίλης Μπισμπίκης, τονίζοντας ότι αν οι δικαστικοί αποφασίσουν να σταματήσουν έστω και για μερικές ημέρες από την εργασία τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αυτό θα σημάνει αυτόματα και την ολοκληρωτική νέκρωση στην απονομή κάθε μορφής δικαιοσύνης.

«Εμείς καταβάλλουμε κάθε ανθρώπινη προσπάθεια, αυτό όμως δεν μπορεί να αποτρέψει τις μεγάλες σε χρονικά διαστήματα καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων και στον προγραμματισμό των εκδικάσεων, γιατί αδυνατούμε να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια που μας έβαλε η ίδια η πολιτεία. Έρχονται πολίτες και διαμαρτύρονται, αλλά μόλις βλέπουν τι έχουμε αναλάβει να φέρουμε σε πέρας, τις περισσότερες των περιπτώσεων μας κατανοούν και μας συμπαραστέκονται , αν και υπάρχουν φορές που μας στήνουν στον τοίχο, γιατί όπως είναι λογικό θέλουν να εκδοθεί η απόφαση της υπόθεσής τους», τονίζει ο κ. Μπισμπίκης.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών