O Σαμαράς συνεδριάζει με το οικονομικό επιτελείο της πρώην κυβέρνησής του | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

O Σαμαράς συνεδριάζει με το οικονομικό επιτελείο της πρώην κυβέρνησής του

16:44 | 17/2/15
O Σαμαράς συνεδριάζει με το οικονομικό επιτελείο της πρώην κυβέρνησής του

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιβάλλει τη δική του ατζέντα μέσω κλειστών συνεδριάσεων και επιτίθεται στη κυβέρνηση - Άτυπο πολιτικό συμβούλιο συγκαλεί τη Τετάρτη

Σύσκεψη διαρκείας μιας ώρας με το οικονομικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας είχε ο Αντώνης Σαμαράς στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού  προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Χρ. Σταϊκούρας, ο Στ. Παπασταύρου, ο Χρ. Λαζαριδης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδουβελης και ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Αν. Αναστασάτος.

"Πήγαμε να παίξουμε σε λάθος γήπεδο" ήταν το πρώτο συμπέρασμα για τις χθεσινές εξελίξεις στο Eurogroup. Ενώ επισημαίνεται το γεγονός ότι "επιδιώξαμε μια πολιτική διαχείριση ενώ το Eurogroup απαιτούσε αριθμούς". Από την άλλη υπογραμμίζεται και η δήλωση του προέδρου του Eurogroup Νταισελμπλουμ ο οποίος είπε "ουτε καν για το 70 -30 δεν ήταν προετοιμασμένοι".

Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν οτι η κυβέρνηση εμφανίστηκε απομονωμένη και ν οτι " τόσο η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Μοσκοβισί όσο και οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών ήταν απέναντι μας".

Έλεγαν ειδικότερα ότι, με βάση τις επίσημες δηλώσεις η κυβέρνηση δεν είχε προετοιμαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ιδιαίτερα σε τεχνικό επίπεδο, δεν είχε τα απαραίτητα κείμενα και αριθμούς προκειμένου να διατυπώσει μια πρόταση.

" Η κυβέρνηση με υπευθυνότητα να μείνει στη διαπραγμάτευση", προσέθεταν, παραπέμποντας στη σχετική δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, ο όποιος αύριο στις 11 το πρωί θα προεδρεύσει συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου, του άτυπου πολιτικού οργάνου που συγκρότησε μετά την εκλογική ήττα.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών