17:55 | 13/2/15
Τι προτείνουν στις εργασίες που εκπόνησαν
Η ενίσχυση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και η ψηφιοποίηση των συστημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι μόνο μερικά από τα εργαλεία που προτείνουν, για την καταπολέμηση της διαφθοράς, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του πανεπιστημίου Μακεδονίας.Οι φοιτητές εκπόνησαν εργασίες, στο πλαίσιο της δράσης «Η Εκπαίδευση ως ασπίδα εναντίον της διαφθοράς», για διάφορες χώρες του κόσμου. Από τις εργασίες, ξεχώρισαν και θα βραβευτούν εκείνες που αφορούν στην Τουρκία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και τη Σλοβενία. Οι φοιτητές που εκπόνησαν τις συγκεκριμένες εργασίες είναι έξι και προέρχονται από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Ουκρανία, την Παλαιστίνη και τη Γερμανία.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών Χάρρυ Παπαπανάγο, οι εργασίες που βραβεύονται, διακρίθηκαν, μεταξύ άλλων, για το γεγονός ότι οι προτάσεις, που παραθέτουν για την καταπολέμηση της διαφθοράς, μπορούν να εφαρμοστούν.
«Η διαφθορά είναι μεγάλο πρόβλημα και για την Ελλάδα. Κοστίζει στη χώρα μας 14 δισεκατομμύρια ευρώ», αναφέρει ο κ.Παπαπανάγος και υπογραμμίζει ότι «η βασικότερη πληγή όλων είναι η πελατειακή νοοτροπία που έχουμε υιοθετήσει χρόνια τώρα και δυστυχώς, υπάρχει ακόμη».
Οι φοιτητές, που εκπόνησαν τις εν λόγω εργασίες, παρακολουθούν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτικές και οικονομικές σπουδές στη σύγχρονη Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη», του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Η βράβευση θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται από την ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς/παράρτημα Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 στις 17:30 στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα χαιρετίσουν ο Νίκος Μαργαρόπουλος, μέλος της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος, και ο καθηγητής Δημήτριος Κυρκιλής, πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου.
Σχετικές ετικέτες:διαφθοράΕκπαίδευσηΕλλάδαμεταπτυχιακοί φοιτητέςΠανεπιστήμιο Μακεδονίας
Σχετικά άρθρα