Είναι η λίστα όντως του Βαρουφάκη; Δείτε με ένα “δεξί κλικ” στο επίσημο έγγραφο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Είναι η λίστα όντως του Βαρουφάκη; Δείτε με ένα “δεξί κλικ” στο επίσημο έγγραφο

12:29 | 3/3/15
Είναι η λίστα όντως του Βαρουφάκη; Δείτε με ένα 'δεξί κλικ' στο επίσημο έγγραφο

Ξένο portal ισχυρίζεται πως ήταν οι θεσμοί που συνέταξαν τη λίστα Βαρουφάκη, την οποία ο ΥΠΟΙΚ απλώς υπέγραψε και έστειλε πίσω. Τι απαντά ο υπουργός

Μια απίθανη ανακάλυψη έκαναν οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδα zerohedge, σχετικά με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στο eurogroup και η οποία αποτέλεσε τη βάση της επικύρωσης της συμφωνίας με τους εταίρους.

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται πως η λίστα δεν συντάχθηκε από τον Έλληνα υπουργό, αλλά από τους εταίρους και εκείνος δεν είχε παρά να την υπογράψει. Όπως μάλιστα τονίζουν, έτσι εξηγείται το "μπέρδεμα" με το πότε θα παραδοθεί η λίστα τελικά προς έγκριση.

Ποιο είναι το βασικό επιχείρημα του portal για να στηρίξει τον ιδιαίτερα σοβαρό αυτό ισχυρισμό;

Πήραν το αρχείο που διέρρευσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε μορφή PDF και περιελάμβανε τις δεσμεύσεις της Ελλάδας, πάτησαν δεξί "κλικ" και άνοιξαν τα περιεχόμενα του αρχείου στο οποίο δημιουργός φαινόταν ο Declan Costello, οικονομολόγος και εργαζόμενος στη γενική διεύθυνση οικονομικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής του τμήματος για την διεύθυνση των δομικών μεταρρυθμίσεων οικονομικών υπηρεσιών, που εμπλέκεται στην ανάπτυξη του πλαισίου προόδου στην ΕΕ και τα κράτη μέλη, αναπτύσσοντας τις πολιτικές της Ευρώπης που θα απαντούν την οικονομική κρίση.

Φυσικά κάτι τέτοιο αποτελεί πολύ σοβαρή κατηγορία που θα άλλαζε τελείως τα δεδομένα για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκε η Ελλάδα και την κατάσταση που επικρατεί στη σχέση με τους δανειστές. Έτσι, ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε στο δημοσίευμα, εξηγώντας πως ο λόγος που το όνομα του δημιουργού (author) είναι αυτό, είναι γιατί η Ελλάδα έστειλε τη λίστα σε μορφή word docx, το οποίο και μετέτρεψε ο κ. Costello σε PDF.
Κάναμε παρόλα αυτά το πείραμα, για να εξακριβώσουμε τα λεγόμενα του άρθρου και εξακριβώσαμε πως όντως δημιουργός του PDF αρχείου είναι ο κ. Costello. Μπορείτε να το εξακριβώσετε και εσείς ανοίγοντας το αρχείο και με ένα δεξί κλικ επιλέγοντας τα properties.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών