Και ο Χατζηδάκης ζητά συνέδριο για αλλαγές σε καταστατικό, οργανωτικό, επικοινωνιακό, ηγετική ομάδα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Και ο Χατζηδάκης ζητά συνέδριο για αλλαγές σε καταστατικό, οργανωτικό, επικοινωνιακό, ηγετική ομάδα

21:22 | 5/3/15

Ο βουλευτής Β Αθηνών άσκησε κριτική για τη διαχρονική στάση της ΝΔ απέναντι στην κρίση και ζήτησε “αταλάντευτη στάση απέναντι στο εθνικό καρκίνωμα του λαϊκισμού”

Συνέδριο, το οποίο θα σηματοδοτεί μία νέα αρχή, για να γίνουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα: καταστατικό, οργανωτικό, επικοινωνιακό, ηγετική ομάδα, ζήτησε κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ο Κωστής Χατζηδάκης.

Επανέλαβε εμφατικά ότι η φυσιογνωμία του κόμματος οριοθετείται από την καραμανλική και φιλελεύθερη παράδοση και ότι η ΝΔ πρέπει να έχει αταλάντευτη στάση απέναντι στο εθνικό καρκίνωμα του λαϊκισμού. Κατέθεσε επίσης έξι προτάσεις για να ξαναγίνει η ΝΔ αξιόπιστη κυβερνητική εναλλακτική λύση και πιο ελκυστική στο εκλογικό σώμα.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέλυσε το πολιτικό σκηνικό, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσγειωθεί στην πραγματικότητα δεν θα είναι απλή για τον ίδιο, ούτε ακίνδυνη για τον τόπο. Αλλά και ούτε αδιάφορη για τη ΝΔ που πρέπει να είναι το ταχύτερο έτοιμη, αξιόπιστη και συντεταγμένη για να αντιμετωπίσει τις νέες σύγχρονες σύνθετες προκλήσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ψύχραιμη ανάλυση της σύνθετης πραγματικότητας, αυτοκριτική, ανανέωση και αξιοπιστία πρέπει να είναι βασικές παράμετροι της πορείας μας».

Εστίασε την κριτική του, πρώτον,  στη διαχρονική στάση της ΝΔ απέναντι στην κρίση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι απέναντι στα μνημόνια  «ακολούθησε μία πορεία που μπέρδεψε την εκλογική βάση μας» και, δεύτερον, στα στρατηγικά λάθη που έγιναν μετά τις ευρωεκλογές αναφέροντας μεταξύ των άλλων ότι: «τραβήξαμε χειρόφρενο στις μεταρρυθμίσεις και δώσαμε άλλοθι στην αντιμνημονιακή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ», «η βιασύνη να δηλώσουμε ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο υπονόμευσε την προσπάθειά μας», «βρίσκω ακατανόητη την άρνησή μας στο debate».

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών