“ Πράσινο φως” για έξοδο στη σύνταξη 50.000 ανδρών μόλις στα 50 έτη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

“ Πράσινο φως” για έξοδο στη σύνταξη 50.000 ανδρών μόλις στα 50 έτη

11:17 | 5/3/15
'Πράσινο φως' για έξοδο στη σύνταξη 50.000 ανδρών μόλις στα 50 έτη

"Πράσινο" φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο, στο δικαίωμα για πρόωρη συνταξιοδότηση ανδρών δημοσίων υπαλλήλων, με 25αετία και ανήλικο τέκνο, στο 50ο έτος της ηλικίας τους

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr απαραίτητη προϋπόθεση για άσκηση του συγκεκριμένου δικαιώματος, έτσι ώστε να χορηγηθεί πλήρης σύνταξη, είναι τόσο η 25αετία, αλλά και η ύπαρξη ανήλικου τέκνου, να έχουν καλυφθεί έως το τέλος του 2010. Η συγκεκριμένη αποκάλυψη προέκυψε ύστερα από σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο οποίο προσέφυγε συνταξιούχος με αναστολή συνταξιοδοτικού δικαιώματος, οδηγεί σε μια πιο διευρυμένη ερμηνεία του νόμου.

Σχετική επιστολή, έχει ήδη σταλεί από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), προς την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, κ. Νάντια Βαλαβάνη.

Ουσιαστικά, πρόκειται για επέκταση της διάταξη που αφορά την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών.

Εάν η 25αετής προϋπηρεσία, μαζί με το ανήλικο τέκνο, συμπληρώθηκαν κατά το 2011, τότε η σύνταξη μπορεί να χορηγηθεί στο 52ο έτος της ηλικίας του ασφαλισμένου. Εάν όμως οι παραπάνω προϋποθέσεις συμπληρώθηκαν το 2012, τότε η σύνταξη χορηγείται στο 55ο έτος.
Με τον τρόπο αυτό, το Ελεγκτικό Συνέδριο επιδιώκει να τακτοποιήσει μια αδικία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, οι νεότεροι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούσαν να βγουν στη σύνταξη, νωρίτερα από πιο παλαιούς συναδέλφους τους.

Σημειώνεται ότι, στην περίπτωση που θεωρηθεί ότι είναι αμετάκλητη η συγκεκριμένη απόφαση, τότε, μπορεί να αξιοποιηθεί από τουλάχιστον 50.000 άνδρες δημόσιους υπαλλήλους. Διαφορετικά, θα πρέπει για να λάβουν πλήρη σύνταξη οι εργαζόμενοι - δημόσιοι υπάλληλοι αυτής της κατηγορίας, θα πρέπει να περιμένουν έως τη συμπλήρωση 35ετίας ή 37ετίας, ανά περίπτωση.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών