ΚΕΔΕ σε δήμους: Μην εφαρμόσετε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΚΕΔΕ σε δήμους: Μην εφαρμόσετε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

20:41 | 21/4/15
kede-se-dhmoys-mhn-efarmosete-thn-praksh-nomothetikou-periexomenoy

Να μην εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καλεί τους δήμους της χώρας, με απόφασή της, η ΚΕΔΕ

Να μην εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου για την παραχώρηση των ταμειακών τους διαθεσίμων σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας, καλεί τους δήμους όλης της χώρας η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στη απόφασή της, που ελήφθη κατά την σημερινή της συνεδρίαση με αυξημένη πλειοψηφία, η ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει απαράδεκτη την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ζητεί την άμεση απόσυρσή της και καλεί όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας σε συνεδριάσεις.

Στην αρχή της συνεδρίασης τα μέλη της ΚΕΔΕ ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ενώ παρέστη και το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Διαψεύδει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ότι δήλωσε πως "η κυβέρνηση αυτή ενεργεί ως δικτάτορας"

Διαψεύδει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης τους χαρακτηρισμούς που απέδωσαν στον ίδιο, με αφορμή τις δηλώσεις του στην εφημερίδα «Bild» και την αναπαραγωγή τους σε ιστοσελίδες, με τις οποίες φέρεται να δήλωσε ότι «η κυβέρνηση αυτή ενεργεί ως δικτάτορας».

Όπως επισημαίνει ο κ. Πατούλης, «ουδέποτε χρησιμοποίησε αυτές τις μειωτικές εκφράσεις» και σημειώνει ταυτόχρονα ότι «αυτό που έκανε ήταν να διατυπώσει την έντονη δυσαρέσκεια της αυτοδιοίκησης, για τη μεθόδευση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς και στην απόφασή της να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών