Μήνυμα Παυλόπουλου υπέρ του ευρωπαϊκού δρόμου από την Πρώτη Σερρών (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μήνυμα Παυλόπουλου υπέρ του ευρωπαϊκού δρόμου από την Πρώτη Σερρών (video)

00:45 | 20/4/15
mhnyma-paylopoyloy-yper-toy-eyrwpaikou-dromoy-apo-thn-prwth-serrwn

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ταξίδεψε στο νομό Σερρών με αφορμή την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, επισκέφθηκε τη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες μαζί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και το βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή

Μήνυμα υπέρ του ευρωπαϊκού δρόμου, με αναφορές στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και την ανάγκη να επιστρέψει η Ενωμένη Ευρώπη στις αξίες της, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Πρώτη Σερρών, όπου επισκέφθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ταξίδεψε στο νομό Σερρών -όπου είχε βρεθεί τελευταία φορά το 2008 ως υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή- με αφορμή την τετραήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον Πέτρο Μολυβιάτη και τον Αχιλλέα Καραμανλή. Ο τελευταίος ξενάγησε τον κ.Παυλόπουλο στην οικία του Εθνάρχη. Παρόντες ήταν και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής.



“Τιμούμε το ευρωπαϊκό όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ειδικά σήμερα”, δήλωσε ο κ.Παυλόπουλος, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά και στην ανάγκη “να πορευτούμε μαζί με τους άλλους λαούς μέσα στην Ευρώπη, να διορθώσουμε μαζί με τους άλλους λαούς την Ευρώπη, για να ξαναγυρίσει στις αρχικές αξίες της” και τονίζοντας: “Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη. Κι αυτόν τον δρόμο θα τον διαβούμε και θα τον διαβούμε νικηφόρα”.

Στο βιβλίο των επισκεπτών, μπροστά στο πορτρέτο του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε: “Πρόεδρε, σε ευχαριστώ, σαν Έλληνας. Δώσε μου τη δύναμη για να ανταποκριθώ στην αποστολή μου. Άλλωστε, εσύ τη δρομολόγησες με τον τρόπο σου”. Υπέγραψε μάλιστα με το μικρό του όνομα.

Πριν την επίσκεψη στην οικία του Εθνάρχη, ο κ.Παυλόπουλος μετέβη μαζί με τον κ.Τζιτζικώστα και τον κ.Κώστα Καραμανλή στις πλημμυρισμένες περιοχές, ώστε να δει από κοντά την κατάσταση μετά την πρόσφατη και συνεχιζόμενη καταστροφή.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραβρέθηκε στην πατριαρχική θεία λειτουργια στον ιερό ναό Αγίου Νικήτα Σερρών.



Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών