Ο Καμμένος καταθέτει στεφάνι στο μνημείο των Ελλήνων πεσόντων στο Ελ Αλαμέιν | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο Καμμένος καταθέτει στεφάνι στο μνημείο των Ελλήνων πεσόντων στο Ελ Αλαμέιν

21:55 | 21/4/15
o-kammenos-katathetei-stefani-sto-mnhmeio-twn-ellhnwn-pesontwn-sto-el-alamein

Στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας κατάθεσε στεφάνι στο μνημείων των πεσόντων του Β' Παγκοσμίου πολέμου

Ο Πάνος Καμμένος ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Αίγυπτο με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Ελλήνων πεσόντων στο Ελ Αλαμέιν.


Η πόλη της Βόρειας Αιγύπτου έμεινε στην ιστορία  του Β΄Παγκοσμίου πολέμου, αφού αποτέλεσε το σημείο ανάσχεσης της προέλασης των δυνάμεων του Άξονα προς την Αλεξάνδρεια, ενώ στη δεύτερη μάχη οι συμμαχικές δυνάμεις, στις τάξεις των οποίων πολέμησαν και Έλληνες στρατιώτες, ανάγκασαν τα στρατεύματα του ναζισμού σε υποχώρηση μέχρι την Τυνησία.

Στο συμμαχικό νεκροταφείο που περιέχει τάφους από στρατιώτες όλων των χωρών που πολέμησαν με τους Βρετανούς τις δυνάμεις του Άξονα, έχουν στηθεί και μνημεία για να τιμήσουν ειδικά του πεσόντες από την Ελλάδα, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.



Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών