Στο παρασκήνιο της συνέντευξης Βαρουφάκη: Καλύτερα να μην σας πω τι πιστεύω για τον Ραχόι (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στο παρασκήνιο της συνέντευξης Βαρουφάκη: Καλύτερα να μην σας πω τι πιστεύω για τον Ραχόι (video)

16:37 | 20/4/15
sto-paraskhnio-ths-synenteykshs-varoyfakh-kalutera-na-mhn-sas-pw-ti-pisteuw-gia-ton-raxoi

Δείτε τα πλάνα από την προετοιμασία της πρόσφατης συνέντευξης του Γιάνη Βαρουφάκη στο Ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι La Sexta

Βίντεο με το παρασκήνιο των δηλώσεων του Γιάνη Βαρουφάκη έδωσε στη δημοσιότητα το Ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι La Sexta, στο οποίο ο Έλληνας υπουργός οικονομικών παραχώρησε συνέντευξη.

Το βίντεο έχει ενδιαφέρον μιας και ο Έλληνας υπ. Οικονομικών αναφέρει πως δεν ήθελε να έχει γνώση των ερωτήσεων που θα ακολουθούσαν.
Στα πλάνα ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει στον δημοσιογράφο  Jordi Évole ότι θέλει να του κάνουν έκπληξη με τις ερωτήσεις και όχι να τις ξέρει από την αρχή, ενώ χαριτολογεί λέγοντας "απλώς, μη με ρωτήσετε για τον Μαριάνο Ραχόι".



"Θέλετε να μάθετε τις ερωτήσεις που θα σας θέσουμε;", λέει ο Évole.

Για να απαντήσει ο Έλληνας υπ. Οικονομικών:

"Ρωτήστε με ό,τι θέλετε, κάντε μου έκπληξη.

Μόνο μη με ρωτήσετε ποια είναι η γνώμη μου για τον Ραχόι".

"Ο Βαρουφάκης έχει πολύ ενδιαφέρον για τον τρόπο που μιλάει και γράφει", σχολιάζει ο ρεπόρτερ.

Στο τέλος του βίντεο ρωτάει τον Γ. Βαρουφάκη:

"Φαντάσου αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, τι θα γίνει στην Ευρωζώνη;".
Για να λάβει την απάντηση από τον υπ. Οικονομικών της χώρας: "Ποιος θα είναι ο επόμενος;".
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος επισήμανε στη συνέντευξή του η οποία μεταδόθηκε χθες Κυριακή ότι εάν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, είναι αναπόφευκτο ότι η κρίση θα μεταδοθεί.

"Όποιος παίζει με την ιδέα της αποκοπής τμημάτων της Ευρωζώνης ελπίζοντας ότι η υπόλοιπη θα επιβιώσει παίζει με τη φωτιά", υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης στο τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αυτής, που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από δέκα ημέρες.

"Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η υπόλοιπη Ευρώπη έχει πλέον οχυρωθεί έναντι της Ελλάδας και ότι η ΕΚΤ έχει πλέον εργαλεία στη διάθεσή της για να ακρωτηριάσει την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρωζώνη, εάν αυτό χρειάζεται, να καυτηριάσει την πληγή και να επιτρέψει στην υπόλοιπη Ευρωζώνη να συνεχίσει" την πορεία της, συνέχισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

"Πολύ αμφιβάλλω ότι ισχύει αυτό. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά οποιοδήποτε (κράτος) μέλος της Ένωσης", πρόσθεσε, μιλώντας αγγλικά.

Επιπλέον, "μόλις μπει στο μυαλό του κόσμου ότι η νομισματική ένωση δεν διαρκεί για πάντα, θα αρχίσει η σπέκουλα... ποια (χώρα) θα είναι η επόμενη; Αυτή η ερώτηση είναι ο διαλύτης της νομισματικής ένωσης. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια, να κλιμακώνονται οι πολιτικές εντάσεις, να τρέπονται σε φυγή κεφάλαια", τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών μαγνητοσκοπήθηκαν πριν ο Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλώσει το Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον ότι η Ευρωζώνη διαθέτει πλέον καλύτερους μηχανισμούς από ό,τι στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει μια νέα ελληνική κρίση χρέους, προειδοποιώντας όμως ότι θα εισέλθει σε αχαρτογράφητα νερά εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών