Η ΝΔ αμφισβητεί την αισιοδοξία της κυβέρνησης για συμφωνία και καταβολή μισθών και συντάξεων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η ΝΔ αμφισβητεί την αισιοδοξία της κυβέρνησης για συμφωνία και καταβολή μισθών και συντάξεων

20:57 | 27/5/15
h-nd-amfisvhtei-thn-aisiodoksia-ths-kyvernhshs-gia-symfwnia-kai-katavolh-misthwn-kai-syntaksewn

Δήλωση του εκπροσώπου της Συγγρού Κώστα Καραγκούνη, ως απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα και με αφορμή τα μηνύματα από την Ευρώπη που φέρουν ως μακρινό ακόμη ενδεχόμενο μία λύση

Την αισιοδοξία που καλλιέργησαν σήμερα κυβερνητικές πηγές για την άμεση επίτευξη συμφωνίας, αμφισβητεί η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά τη σύσκεψη με τη διαπραγματευτική ομάδα στο υπουργείο Οικονομικών.

Η Συγγρού επικαλείται στην απάντηση της προς τον κ.Τσίπρα εμμέσως τα σχόλια του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος δήλωσε ότι πληροφορίες του Βερολίνου σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων δεν συνάδουν με αυτές που έρχονται από την Αθήνα, χαρακτήρισε την όποια πρόοδο κυρίως “ατμοσφαιρικής φύσης” και ουσιαστικά διαμήνυσε στην Αθήνα ότι η συνολική λύση ακόμη εκκρεμεί.

Αλλά και την απόφαση Ντράγκι να μη δώσει σήμερα περισσότερα χρήματα μέσω ELA, γεγονός που όπως επισημαίνουν γαλάζιες πηγές δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης παρά τις δηλώσεις Τσίπρα ότι δεν υφίσταται κίνδυνος για τις τράπεζες.

“Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία. Ευρωπαίοι εκπρόσωποι δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία αυτή και τα λεφτά τελείωσαν, όπως διαβεβαιώνουν υπουργοί της κυβέρνησης”, δήλωσε ειδικότερα ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Κώστας Καραγκούνης.

“Η αβεβαιότητα συνεχίζει να παραλύει τη χώρα. Και μέσα σε όλα αυτά θριαμβολογούν ότι θα μπορέσουν να καταβληθούν και αυτό το μήνα μισθοί και συντάξεις. Ας τελειώσει επιτέλους αυτό το μαρτύριο για τη χώρα”, πρόσθεσε.

Στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα όχι απλώς δεν είναι ορατή μία λύση, αλλά ότι δε θα υπάρξει συμφωνία, γεγονός που κατά τις εκτιμήσεις της Συγγρού θα επαναφέρει στο πολιτικό προσκήνιο τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών