Αθήνα: Ζητά από τους δανειστές να διανύσουν την άλλη μισή απόσταση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αθήνα: Ζητά από τους δανειστές να διανύσουν την άλλη μισή απόσταση

19:18 | 9/6/15
athhna-zhta-apo-toys-daneistes-na-dianusoyn-thn-allh-mish-apostash

Κάλυψε το ήμισυ της απόστασης για το πλεόνασμα και ρίχνει το μπαλάκι στους δανειστές. Η Ελλάδα αποφάσισε να αναθεωρήσει ανοδικά τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 και του 2016, ενώ πλέον αναμένει την ετυμηγορία των δανειστών

Το ήμισυ της απόστασης σε ό,τι αφορά στο μέτωπο του πρωτογενούς πλεονάσματος έχει διανύσει η Αθήνα, ρίχοντας πλέον ευθέως το μπαλάκι στους δανειστές, ώστε να καλύψουν και εκείνοι με τη σειρά τους την άλλη μισή απόσταση που τους αναλογεί, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Όπως επιβεβαιώνουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα, στη νέα πρόταση που απέστειλε στους δανειστές, θέτει ως εξής τους στόχους για την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος:

Στο 0,75% του ΑΕΠ για το 2015
Στο 1,75% του ΑΕΠ για το 2016

Η Ελλάδα αποφάσισε να αναθεωρήσει ανοδικά τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς, σύμφωνα με τους πρότερους σχεδιασμούς, ο στόχος για το πλεόνασμα του 2015 δεν ξεπερνούσε το 0,6% του ΑΕΠ.

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να διανύσει το ήμισυ της απόστασης που τη χωρίζει από τους δανειστές, στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, αναμένοντας τώρα αντίστοιχη κίνηση και από την άλλη πλευρά.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών