«Ναρκοπέδιο» οι ασυντήρητες οικοδομές στην Πάτρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Ναρκοπέδιο» οι ασυντήρητες οικοδομές στην Πάτρα

11:02 | 9/6/15
narkopedio-oi-asynthrhtes-oikodomes-sthn-patra

Αλλο ένα περιστατικό πτώσης σοβά στο κέντρο της Πάτρας καταγράφηκε χθες το απόγευμα. Αυτή τη φορά, στη συμβολή της Μαιζώνος με τη Σατωβριάνδου, όπου αποκολλήθηκε τμήμα μαρκίζας από μπαλκόνι πολυκατοικίας που βρίσκεται στη γωνία, πάνω από εστιατόριο που ευτυχώς λειτουργεί μόνο το μεσημέρι

Πρόκειται για νάρκες... πάνω στο κεφάλια των Πατρινών. Η αποκόλληση δεν σημειώθηκε σε κάποιο εγκαταλειμμένο κτίριο, αλλά σε μπαλκόνι πολυκατοικίας. Αν υπήρχε ρηγμάτωση, δεν μπορούσε να δει κανείς, γιατί το σημείο δεν είναι παρατηρήσιμο.

Επρόκειτο για συμπαγή και βαριά κομμάτια μαρμάρου που έπεσαν από ύψος και βούλιαξαν το παρμπρίζ ενός Πεζό, που ήταν σταθμευμένο στο σημείο. Το υλικό του παρμπρίζ «φέρθηκε» καλά και δεν συντρίφτηκε. Αυτό δεν μπορεί να είναι κανόνας.

Και μόνο στη θέα των ζημιών του αυτοκινήτου μπορούσε ο καθένας να προβλέψει τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που τα κομμάτια έπεφταν σε κεφάλι περαστικού. Μάλιστα, η ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό, λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα, ενώ μαθητές πήγαιναν σε φροντιστήρια, ήταν ενδεικτική του πόσο επικίνδυνη ήταν η κατάσταση. Και όλα αυτά, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Πάτρας.

Είναι προφανές ότι το φαινόμενο σχετίζεται με την αδυναμία των πολιτών να συντηρήσουν τις υπερφορολογημένες περιουσίες τους.
Πιθανώς, δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΕΕ

Μάλιστα, το ζήτημα το είχε θέσει σε ανύποπτο χρόνο και το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος επισημαίνοντας την ανάγκη αποκατάστασης και συντήρησης παλιών κτιρίων. Ομως τα δημοσιονομικά δεδομένα δεν επέτρεψαν τη λήψη πρωτοβουλιών. Μάλιστα μια γυναίκα είχε τραυματιστεί στην οδό Πατρέως, στις 10 Οκτωβρίου του 2013 όταν αποκολλήθηκε ένα τμήμα μαρμάρου από πολυκατοικία και την τραυμάτισε στο κεφάλι. Από τότε έχουν σημειωθεί κατά καιρούς διάφορα περιστατικά χωρίς όμως να έχει υπάρξει οποιαδήποτε μέριμνα για την αποκατάσταση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών