Παππάς: Αν το σχέδιο μας ήταν η στήριξη από τα κανάλια, τότε αποτύχαμε | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Παππάς: Αν το σχέδιο μας ήταν η στήριξη από τα κανάλια, τότε αποτύχαμε

17:10 | 20/10/15
pappas-an-to-sxedio-mas-htan-h-sthriksh-apo-ta-kanalia-tote-apotuxame

«Τα μη βιώσιμα τηλεοπτικά σχήματα παράγουν διαπλοκή» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας

Απαντήσεις στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί προσπάθειας της κυβέρνησης να κερδίσει την εύνοια των τηλεοπτικών σταθμών με όχημα το νομοσχέδιο των ΜΜΕ έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δηλώνοντας ότι αν η κυβέρνηση προσπάθησε να κάνει κάτι τέτοιο τότε προφανώς έχει αποτύχει. «Ακούστηκε μια κριτική ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να επηρεάσει τους ιδιωτικούς σταθμούς για να απολαύσει πολιτική στήριξη. Αν αυτό ήταν το σχέδιό μας τότε έχει αποτύχει παταγωδώς» ανέφερε ο κ. Παππάς παραπέμποντας ουσιαστικά στην κριτική που έχει δεχτεί η κυβέρνηση από τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο κ. Παππάς απάντησε, όμως, και στις κατηγορίες περί υπερσυγκέντρωσης εξουσιών στο πρόσωπό του για την αδειοδότηση των καναλιών. «Λένε ότι το νομοθέτημα καθιστά τον υπουργό παντοδύναμο, όμως, η μόνη αρμοδιότητα που έχει είναι ο αριθμός των αδειών και το τίμημά τους» είπε. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο αριθμός των αδειών είναι πολύ σημαντικός γιατί πρέπει το τηλεοπτικό πεδίο να χαρακτηρίζεται από βιώσιμα σχήματα. «Τα μη βιώσιμα σχήματα αποτελούν τη ρίζα του προβλήματος διότι συνδέονται με τον δανεισμό και τη διαπλοκή με το τραπεζικό και το πολιτικό σύστημα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας. Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα του ότι μπορεί να δημιουργηθεί ευρύτερη συναίνεση για την ψήφισή του νομοσχεδίου παραπέμποντας ουσιαστικά στο Ποτάμι και στην Ένωση Κεντρώων που επιφυλάχθηκαν επί του νομοσχεδίου.

Ο κ. Παππάς σχολίασε όμως και τις αναφορές των βουλευτών της αντιπολίτευσης στην ανάγκη προστασίας των θέσεων εργασίας λέγοντας ότι είναι πολύ θετικές. Ανέφερε, ωστόσο, ότι δεν γίνεται τα ίδια χείλη να επιθυμούν ταυτόχρονα μέριμνα για τις θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα να γκρινιάζουν ότι η κατοχύρωσή τους πιέζει τη βιωσιμότητα των καναλιών.

Εθνικό ζήτημα οι ψηφιακές εκπομπές της ΕΡΤ

Τόσο ο κ. Παππάς όσο και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης έδωσαν έμφαση στις διατάξεις του νομοσχεδίου που επιτρέπουν στην ΕΡΤ να εκπέμψει ψηφιακά ανταγωνιστικά προς την Digea. Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς ανέφερε ότι η Digea δεν μπορεί να καλύψει ψηφιακά εθνικά ευαίσθητες περιοχές όπως η Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κάτι που θα δεσμευτεί να κάνει η ψηφιακή ΕΡΤ. «Θα δημιουργηθούν και συνθήκες  στοιχειώδους ανταγωνισμού γιατί οι περιφερειακοί σταθμοί θα μπορούν να επιλέξουν σε ποιο ψηφιακό δίκτυο θα συνδεθούν" συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

«Η ΕΡΤ θα μεταφέρει το τηλεοπτικό σήμα της σε κάθε γωνιά της χώρας. Δεν είναι θέμα μόνο ανταγωνισμού είναι και εθνικό θέμα» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών