Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ με φόντο το προσφυγικό, αλλά και τη διαπραγμάτευση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ με φόντο το προσφυγικό, αλλά και τη διαπραγμάτευση

22:53 | 1/3/16

Απάντηση στις δηλώσεις Γεροβασίλη δίνει ο Κουμουτσάκος, που κάνει λόγο για "φαντασιακό κόσμου του Μαξίμου" σε σχέση με την πολιτική κατάσταση της χώρας - Η ΝΔ συντάσσεται με τις ακραίες φωνές της Ευρώπης δηλώνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν όψει των κρίσιμων ημερών που ακολουθούν, τόσο σε ό, τι αφορά το προσφυγικό, όσο και για την αβέβαιη ημερομηνία επιστροφής των Θεσμών, αλλά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε το πρωί πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει στη σύνοδο κορυφής και τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στη σύσκεψη των αρχηγών σχετικά με το προσφυγικό, ενώ εξέφρασε την δυσφορία της κυβέρνησης αναφορικά με την καθυστέρηση της αξιολόγησης. Απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για "φαντασιακό κόσμο του Μαξίμου.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προφανής "η εκτός ελέγχου κατάσταση στο μεταναστευτικό - προσφυγικό είναι το αποτέλεσμα πολλών μηνών ιδεοληψίας, της συνεχιζόμενης αμηχανίας και της ανικανότητας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η Νέα Δημοκρατία – κατά  γενική ομολογία – έχει κρατήσει εθνικά υπεύθυνη στάση". Επιπλέον, σημειώνει πως "η αποτυχημένη διαπραγμάτευση των κυρίων Τσίπρα - Βαρουφάκη έφερε το σκληρότερο μνημόνιο, την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε απελπισία" και καταλήγει πως "ο δήθεν διώκτης της διαπλοκής αποδεικνύεται κρυφός και τακτικός συνομιλητής εκείνων που ο ίδιος δημόσια καταγγέλλει".

Η ΝΔ συντάσσεται με τις πιο ακραίες φωνές της Ευρώπης

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του σημειώνει πως "η ΝΔ συντάσσεται με τις πιο ακραίες φωνές της Ευρώπης και έτσι προσφέρει τις χειρότερές υπηρεσίες στη χώρα". Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η Γερμανίδα καγκελάριος κ Μέρκελ, αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ δηλώνουν την αναγκαιότητα να "σταθούμε δίπλα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων ωρών.

"Ευρωπαίοι ηγέτες αναγνωρίζουν την ευρωπαϊκή διάσταση του προσφυγικού, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ συνεχίζει την ακροδεξιά και ξενοφοβική παράδοση του κ Σαμαρά, σε πλήρη σύμπνοια με τον αντιπρόεδρό του, Α. Γεωργιάδη, που στην ΕΡΤ, υιοθετεί τις αυστριακές θέσεις περί ανεπαρκούς ελέγχου των ελληνικών συνόρων".

"Επειδή η ίδια η ΝΔ ισχυρίζεται ότι έχει κρατήσει «εθνικά υπεύθυνη» στάση  στο προσφυγικό, της επισημαίνουμε ότι αυτή δεν συμβιβάζεται με την ακροδεξιά ρητορεία και πρέπει να επιλέξει το ένα από τα δύο" κλείνει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών