Ειδικός εκκαθαριστής από την ΤτΕ για όλες τις, υπό ειδική εκκαθάριση, τράπεζες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ειδικός εκκαθαριστής από την ΤτΕ για όλες τις, υπό ειδική εκκαθάριση, τράπεζες

02:44 | 5/4/16
eidikos-ekkatharisths-apo-thn-tte-gia-oles-tis-ypo-eidikh-ekkatharish-trapezes

Ποια εταιρία αντικαθιστά τους υφιστάμενους ειδικούς εκκαθαριστές και αναλαμβάνει τη διοίκηση του συνόλου των υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων

Ειδικό εκκαθαριστή για το σύνολο των υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, όρισε τη Δευτέρα η Τράπεζα της Ελλάδος. Η απόφαση αφορά τις λεγόμενες "κακές" τράπεζες, που προέκυψαν μετά τη διάσπαση των προβληματικών τραπεζών και στη συνέχεια μεταβιβάστηκαν σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα.

Όπως ανακοινώθηκε, η PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν ως μέτοχοι οι εταιρείες PwC Business Solutions Α.Ε., Qualco Α.Ε. και Hoist Kredit Aktiebolag, αντικαθιστά τους υφιστάμενους ειδικούς εκκαθαριστές και αναλαμβάνει τη διοίκηση του συνόλου των υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων.

Ο ειδικός εκκαθαριστής θα διαχειρίζεται πλέον το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των ειδικών εκκαθαρίσεων, που ανέρχεται σε περίπου 9 δισεκ. ευρώ και αφορά σχεδόν εξ ολοκλήρου μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

"Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η λειτουργική ενοποίηση των υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων και συγχρόνως διατηρείται η νομική αυτοτέλειά τους και η έννομη θέση των πιστωτών εκάστου", αναφέρει η ανακοίνωση της ΤτΕ.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών