Πιέζει για συμφωνία η κυβέρνηση (videos) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πιέζει για συμφωνία η κυβέρνηση (videos)

19:42 | 12/4/16
piezei-gia-symfwnia-h-kyvernhsh

Καταθέτει άμεσα νομοσχέδια για φορολογικό- ασφαλιστικό, δηλώνοντας κυρίαρχη και εκτιμώντας ότι θα υπάρξει “κατανόηση” από τους θεσμούς - Με τον τρόπο αυτό προεξοφλεί συμφωνία μέχρι 22-25 Απριλίου

Σε έκτακτο Eurogroup στις 25 ή 26 Απριλίου αναμένεται να κλειδώσει η συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα, όπως προέβλεψε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης με τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομίας, κ. κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και Γιώργο Σταθάκη, για το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε πως το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν αλλάζει.

«Στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας ως το Eurogroup της 22ας Απριλίου, όμως επειδή είναι ένα ιδιότυπο Eurogroup δεν αποκλείεται να υπάρξει κι ένα ακόμη, τη Δευτέρα 25 ή την Τρίτη 26 Απριλίου», εξήγησε.

Ο κ. Τσακαλώτος ανακοίνωσε ότι αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση καταρτίζει δύο νομοσχέδια, ένα για το φορολογικό και ένα για το ασφαλιστικό, με στόχο να κατατεθούν στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα και να ψηφιστούν ως τα τέλη του μήνα.



Νομοσχέδιο για το φορολογικό

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το νομοσχέδιο για την αναδιαμόρφωση του φόρου εισοδήματος είναι ένα προοδευτικό φορολογικά νομοσχέδιο, δομικά καλύτερο από πολλές πλευρές.

Όπως εξήγησε, μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος, στο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπονται τα εξής:

- Το αφορολόγητο κλειδώνει στις 9.100 ευρώ
-  Για εισόδημα 15.000 ευρώ, θα προβλέπεται 61 ευρώ περισσότερος φόρος ετησίως
-  Η εισφορά αλληλεγγύης θα επιβάλλεται με οριακούς συντελεστές
-  Τα μερίσματα θα φορολογούνται αυτοτελώς με 15%


Από τη συνέντευξη Τύπου δεν έλειψαν και τα πολιτικά μηνύματα προς τους δανειστές, με τον κ. Τσακαλώτο να δηλώνει πως «Εμείς προσπαθήσαμε τα πάντα για μια συμφωνία, σεβόμενοι ταυτόχρονα και τις διαφορές των θεσμών. Όμως είμαστε μια κυρίαρχη κυβέρνηση, μια κυρίαρχη χώρα και παρόλο που ακούμε τη γνώμη τους, την τελική λέξη θα την πούμε εμείς.


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών