Βουλή: Μπες – βγες στο νομοσχέδιο Σταθάκη για την Έρευνα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βουλή: Μπες – βγες στο νομοσχέδιο Σταθάκη για την Έρευνα

19:27 | 12/4/16
voylh-mpes-vges-sto-nomosxedio-stathakh-gia-thn-ereyna

Αφαιρέθηκε διάταξη που νομιμοποιούσε λογαριασμούς του Πανεπιστημίου Κρήτης - Η αντιπολίτευση μιλά για διάταξη που «φωτογράφιζε" τον κ. Σταθάκη

Επανακατατέθηκε πριν από λίγο στη βουλή το νομοσχέδιο του υπουργού Οικονομίας για την έρευνα στο οποίο είχε αρχικά ενσωματωθεί διάταξη η οποία νομιμοποιούσε τις λεγόμενες «ανοίκειες πληρωμές» του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα το βράδυ στη Βουλή αλλά λίγες ώρες αργότερα αποσύρθηκε καθώς διαπιστώθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, ότι είχε αναρτηθεί κάποιο προσχέδιο και όχι το τελικό κείμενο. Τελικά το νομοσχέδιο επανακατατέθηκε πριν από λίγο στην τελική μορφή του. Συγκεκριμένα έχει αφαιρεθεί η διάταξη η οποία χαρακτήριζε ως «νόμιμες» τις δαπάνες του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης που διενεργήθηκαν μεταξύ του 1996 και του 2004 και αφορούσαν μη αμιγώς ερευνητικές δραστηριότητες.

Κύκλοι της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν, πάντως, ότι η ρύθμιση που αποσύρθηκε «φωτογράφιζε» τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη ο οποίος είχε κατηγορηθεί για κακοδιαχείριση των συγκεκριμένων λογαριασμών. Πάντως η Βουλή έχει απορρίψει δύο φορές την αίτηση άρσης ασυλίας του κ. Σταθάκη για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης ενώ ο ίδιος έχει δικαιωθεί ως προς το αστικό σκέλος της υπόθεσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. 

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών