Στην Πάτρα το “1ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων” | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στην Πάτρα το “1ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων”

20:08 | 5/4/16
sthn-patra-to-1o-valkaniko-festibal-mousikwn-sxoleiwn

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός σύλλογος "ΙΩΝΕΣ" διοργανώνει μία μεγάλη μουσική εκδήλωση από τις 14 έως τις 17 Απριλίου στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Αίγιο, μοναδική σε Ελληνικό και Βαλκανικό έδαφος

Πρόκειται για το "1ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων". Συμμετέχουν μουσικά σχολεία από την Ελλάδα και βαλκανικές χώρες.

Τα μουσικά σχολεία Βόλου-Πατρών-Αγρινίου-Πειραιά-Δράμας -Σιάτιστας-Λαμίας-Λευκάδας-Καρδίτσας-Κορίνθου-Μυτιλήνης-Άμφισσας καθώς και μουσικά σχολεία από το Βουκουρέστι-PLOVIB-ΒΑΡΝΑ-ΤΙΡΑΝΑ-ΒΑΛΙΚΕΣΙΡ-ΣΚΟΠΙΑ με περισσότερους από 800 μαθητές και μαθήτριες, θα δημιουργήσουν μία μουσική πανδαισία.

Τα βαλκανικά σχολεία θα μεταφέρουν τη μουσική τους παιδεία σε παραδοσιακή και σε άλλες μορφές, ενώ τα ελληνικά μουσικά σχολεία θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά που κάνουν αλλά και να μεταφέρουν την μουσική μας παιδεία στα βαλκάνια.

Σημαντικό γεγονός θα είναι η παρέλαση όλων των μουσικών σχολείων που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου, ημέρα Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι στις οδούς Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου με κατάληξη την Πλατεία Αγίου Γεωργίου όπου θα πραγματοποιηθεί μία μικρή συναυλία από τρία μουσικά σχολεία με φιλαρμονικές.

Η τελευταία ημέρα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Το χορωδιακό σχήμα που θα αποτελούν όλα τα συμμετέχοντα μουσικά σχολεία με μαέστρο τον διευθυντή του μουσικού σχολείου Πατρών Σταμάτη Λέκκα, θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Tο 1ο Βαλκανικό φεστιβάλ μουσικών σχολείων τελεί υπο την αιγίδα:

-Υπουργείου Παιδείας έρευνας και θρησκευμάτων

-Υπουργείου Πολιτισμού

-Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO

-Παγκόσμιας οργάνωσης χορού και λαϊκής τέχνης IOV

Mε συνεργαζόμενους φορείς

-Την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δ.Ελλάδας και

-Τον πολιτιστικό οργανισμό του δήμου Πατρέων

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών