Άρθρο του Κ. Κυρανάκη: Κόφτης στα Ψέματα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Άρθρο του Κ. Κυρανάκη: Κόφτης στα Ψέματα

13:32 | 13/5/16
arthro-toy-k-kyranakh-kofths-sta-psemata

H παρέα του Μαξίμου έχει καταφέρει να πλάσει ένα δικό της παράλληλο, πλην απομονωμένο, σύμπαν στο οποίο συνυπάρχουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας είπε οτι “η πρώτη πράξη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ακύρωση του μνημονίου και όλων των εφαρμοστικών νόμων”, δεν είχε αυταπάτες. Έλεγε ψέματα. Το έκανε συνειδητά και δεν είχε κανένα ηθικό κώλυμα να το κάνει.

Η βασική διαφορά ανάμεσα στον ψεύτη και τον μυθομανή είναι ότι ο δεύτερος συχνά χάνει την αίσθηση της πραγματικότητας και μπορεί και ο ίδιος να πιστέψει το μύθο που έπλασε. Το ψέμα του έχει γίνει η δεύτερη φύση του, το χρησιμοποιεί συστηματικά, όχι μόνο για να κερδίσει κάτι, αλλά και για να αισθανθεί ότι ξεγελά.  Κάπως έτσι, οι ψυχολόγοι περιγράφουν τα σύνδρομα μυθομανίας.

H παρέα του Μαξίμου έχει καταφέρει να πλάσει ένα δικό της παράλληλο, πλην απομονωμένο, σύμπαν στο οποίο συνυπάρχουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η βουλιμία τους για παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος, τους οδηγεί να οχυρώνουν αυτό το σύμπαν με τοίχους ψεμάτων που τους χωρίζουν από την κοινωνία. Όπου αυτοί οι τοίχοι έχουν κενά, έρχεται το τέτρις με τις κλούβες των ΜΑΤ για να τα συμπληρώσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο εκφραστής μιας γενιάς πολιτικών που έμαθαν να αγοράζουν ψήφους πουλώντας ψέμα. Το 2015 αυτή η νοοτροπία κέρδισε, πλειοψήφησε και για 18 μήνες ζούμε τα αποτελέσματά της. Κάθε πρωί στην τηλεόραση, κάθε μεσημέρι που σκρολάρουμε τα sites, ακούμε και διαβάζουμε Υπουργούς να αρνούνται φράσεις που έχει πει ο πρωθυπουργός, ή ακόμα χειρότερα, έχουν πει ακόμη και οι ίδιοι. Μου δίνουν την αίσθηση οτι αισθάνονται ΟΚ με αυτό.

Δεν είναι ΟΚ.

Δεν είναι ΟΚ να λες συνειδητά ψέματα για να εκλεγείς, και μετά να μένεις γαντζωμένος στην καρέκλα αρνούμενος αυτά που έχεις πει. Δεν είναι ΟΚ να υπόσχεσαι καλύτερες μέρες και να μην σε νοιάζει όταν οι επιλογές σου καταστρέφει ζωές. Δεν είναι ΟΚ να χαμογελάς οταν η κοινωνία έχει γονατίσει.

Το χειρότερο Μνημόνιο που έφερε στη χώρα ο Αλέξης Τσίπρας είναι το Μνημόνιο των ψεμάτων. Η Ελλάδα χρειάζεται κόφτη στα ψέματα. Έναν κόφτη που θα ενεργοποιούν οι πολίτες κάθε φορά που ένας πολιτικός θα ακολουθεί το παράδειγμα Τσίπρα. Έναν κόφτη που θα φέρει τον κανόνα της αλήθειας και της ειλικρίνειας στην πολιτική ζωή της χώρας.

*Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είναι Πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP). Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικής. Γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη στρατηγική επικοινωνία. Είναι campaign trainer στο International Republican Institute και συνιδρυτής του Transatlantic Youth Summit.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών