Ύφεση 0,4% του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ύφεση 0,4% του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου

13:32 | 13/5/16

Πώς κινήθηκε το α΄ τρίμηνο του 2016 η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ. Τα στοιχεία δείχνουν καλύτερα από τις προβλέψεις που είχε κάνει το ΔΝΤ

Ύφεση 0,4% καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ το πρώτο τρίμηνο του χρόνου σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2015, όταν ο ρυθμός ανάπτυξης ήτα οριακά θετικός λόγω κυρίως της υπεραπόδοσης από την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και των προκαταβολών από το ΕΣΠΑ ΙΙ.

Σε ετήσια βάση κυμάνθηκε στο 1,3% του ΑΕΠ, δηλαδή το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2015, ενσωματώνοντας την οικονομική επιβράδυνση από την πιστωτική ασφυξία του πρώτου εξαμήνου του προηγούμενου χρόνου και τις επιπτώσεις των Capital controls.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής αρχής για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου και την τελευταία εικόνα για τα στοιχεία του 2015, η ύφεση της οικονομίας για το σύνολο του έτους διαμορφώθηκε στο 0,3% του ΑΕΠ αντί της ύφεσης από 2% του ΑΕΠ έως και 4% του ΑΕΠ, που προέβλεπαν ΕΕ και ΔΝΤ πέρσι το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία για το ΑΕΠ αναμένεται να αναθεωρηθούν εκ νέου στις 30 Μάιου με βάση τα στοιχεία που θα έχουν επικαιροποιηθεί έως τότε.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών