Κουμουτσάκος: Η χώρα ζητάει πολιτικό κόφτη στο ψέμα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κουμουτσάκος: Η χώρα ζητάει πολιτικό κόφτη στο ψέμα

14:43 | 12/5/16

Έρχεται τυφώνας έμμεσων φόρων και κόφτης οριζόντιων περικοπών με αντάλλαγμα μια ασαφή υπόσχεση για το χρέος, υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ - Επικίνδυνος ένας πρωθυπουργός με αυταπάτες - Στάση ευθύνης της ΝΔ το αίτημα για εκλογές - Τι είπε για τα πρωτογενή πλεονάσματα και την υπόθεση Βγενόπουλου και Θάνου

Ανέφικτη χαρακτήρισε την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% για μια δεκαπενταετία ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, τονίζοντας ότι «θα μας καταδικάσει σε πολιτικές λιτότητας και θα επιβάλει ένα αέναο μνημόνιο».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι «πρώτη φορά κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα 12 δις και πανηγυρίζει. Οι πολίτες βιώνουν και πληρώνουν ψέματα. Πρωθυπουργός με αυταπάτες είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός», ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι «σύντομα θα ενσκήψει τυφώνας έμμεσων φόρων ύψους 1,8 δις και ακολουθεί ο διαβόητος κόφτης οριζόντιων περικοπών στο όνομα μιας ασαφούς υπόσχεσης για μελλοντική διαχείριση του χρέους, χρέος το οποίο δεν θα κουρευτεί».

«Η χώρα χρειάζεται πολιτικό κόφτη στη ψέμα» υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος και αυτό το ζητάει η πλειοψηφία των πολιτών και δεν θα αργήσει να γίνει, πρόσθεσε. Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ επιμένει στο αίτημά της για εκλογές κάνοντας λόγο για «στάση ευθύνης» που «υπαγορεύεται από τη συνολική κατάσταση που ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση σέρνουν τη χώρα σε όλους τους τομείς. Το αίτημα αφορά την ανάγκη να φύγει το ταχύτερο η χειρότερη κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση» και σύμφωνα με τον Γιώργο Κουμουτσάκο η επιβολή των νέων μέτρων ενισχύει το αίτημα.

Σχετικά με τις δηλώσεις Ρένγκλινγκ, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της απεμπλοκής του ΔΝΤ από το πρόγραμμα παίρνοντας ωστόσο αποστάσεις από τα «παιχνίδια εντυπωσιασμών της κυβέρνησης που κατασκευάζει εχθρούς».

Ερωτηθείς σχετικά με τις καταγγελίες Βγενόπουλου κατά της κ. Θάνου ο Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε ότι «από χθες η κοινωνία γίνεται μάρτυρας ενός ακόμα κεφαλαίου στην εξελισσόμενη κρίση στην ελληνική δικαιοσύνη» και έκανε λόγο για ανάγκη προς όφελος της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης να υπάρξει άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών