Ο Νίκος Παππάς εκνευρίστηκε με τις ερωτήσεις της Deutsche Welle (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ο Νίκος Παππάς εκνευρίστηκε με τις ερωτήσεις της Deutsche Welle (video)

12:33 | 12/5/16
pappas-orismenoi-apo-toys-thesmous-de-theloyn-na-oloklhrwthei-h-diapragmateysh

Η συμφωνία ήταν ένας συμβιβασμός, παραδέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξη στη Deutsche Welle, ο δημοσιογράφος της οποίας ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος άκρως επιθετικός και προκλητικός

Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ελλάδα επιδεινώθηκαν από την πολιτική που εφαρμόστηκε τα μνημονιακά χρόνια, καθώς αντιμετωπίστηκαν με λάθος τρόπο που οδήγησε σε σοβαρή ύφεση, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του στη Deutsche Welle.

Ο κ. Παππάς υπενθύμισε χαρακτηριστικά ότι το χρέος εκτινάχθηκε στο 180% εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόστηκαν, καθώς πριν την κρίση ήταν στο 120%.

Η Deutsche Welle στο σχετικό της ρεπορτάζ σημειώνει πως ούτε η κυβέρνηση ούτε ο ελληνικός λαός -που αντιμετωπίζει ποσοστό 25% ανεργίας- υποστηρίζουν θερμά το πρόγραμμα λιτότητας.

Ο κ. Παππάς παραδέχθηκε πως η συμφωνία ήταν ένας συμβιβασμός και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος για αυτό και δεν αντιμετωπίζει θερμά συγκεκριμένα μέτρα.

Δείτε το βίντεο


Άφησε επίσης εκ νέου αιχμές για τη στάση του ΔΝΤ, λέγοντας ότι κάποιοι από τους θεσμούς δε θέλουν να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαπραγμάτευση.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε σε υψηλούς τόνους με το δημοσιογράφο Μίχελ Φρίντμαν να είναι από την αρχή μέχρι το τέλος άκρως επιθετικός.

Με φράσεις όπως “δεν έχετε μάθει το μάθημα σας” και ερωτήσεις όπως “είναι οι φοροεισπρακτικές σας υπηρεσίες σε μόνιμες διακοπές;” ο Φρίντμαν προκαλούσε διαρκώς τον υπουργό Επικρατείας, ο οποίος εμφανώς ενοχλήθηκε από τις συνεχείς διακοπές και τον επιθετικό τρόπο του δημοσιογράφου, που αμφισβητούσε τα στοιχεία τα οποία επικαλέστηκε ο κ.Παππάς για το πρωτογενές πλεόνασμα και τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Ο υπουργός Επικρατείας υπενθύμισε δηλώσεις των Γιούνκερ και Σουλτς που έχουν πει πως η Ελλάδα πηγαίνει καλύτερα από το αναμενόμενο, αρνούμενος να σχολιάσει ανώνυμες διαρροές όπως ζητούσε ο Φρίντμαν.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιάννη Βαρουφάκη, ο κ.Παππάς είπε “ο κ.Βαρουφάκης δεν είναι πια μαζί μας, έκανε την επιλογή του κι εμείς τη δική μας”.

Όσον αφορά στις συνθήκες κράτησης των μεταναστών και των προσφύγων στα hot spots, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε "είναι άδικο για την κυβέρνηση και το λαό να λέτε ότι δεν ενδιαφερόμαστε".

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών