Ντάισελμπλουμ: Σε τρία επίπεδα η προσέγγιση για το χρέος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ντάισελμπλουμ: Σε τρία επίπεδα η προσέγγιση για το χρέος

20:02 | 9/5/16

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup η βιωσιμότητα του χρέους θα εξετάζεται κάθε χρόνο

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης αυτού του πρώτου προγράμματος, ενώ και το χρέος θα εξετάζεται όπως αναφέρε ο πρόεδρος του Eurogroup ανά έτος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ “ένας ξεχωριστός μηχανισμός που θα είναι έτοιμος σύντομα θα εξετάζει τη βιωσιμότητα του χρέους” και συμπλήρωσε: “Τις επόμενες εβδομάδες θα θέσουμε όρια στις ειδικές τεχνικές ομάδες για να έχουμε ανάλυση περί σταθερότητας της Ελλάδας και για να μείνει σε πορεία ανάπτυξης η οικονομία της χώρας”.

Επιπλέον σε μακροπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα στο τέλος του προγράμματος θα δούμε- είπε ο πρόεδρος του Eurogroup- αν έχουμε επιπλέον μέτρα για το χρέος, έτσι ώστε τις επόμενες δεκαετίες η Ελλάδα να μείνει στο πρόγραμμα της ανάπτυξης. Μιλάω για το τέλος του 2018. “Στόχος να υπάρξει η προοπτική διαρθρωτικών μέτρων για τα έσοδα που θα επιτευχθούν σε δεύτερο χρόνο” σημείωσε ενώ ανέφερε ότι στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν και οι ιδιωτικοποιήσεων. Πρέπει να συζητήσουμε συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε μέχρι το 2018 να έχουμε συγκεκριμένες πτυχές του ζητήματος, ήδη διευθετημένες”.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών