Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Τέλος στην εποχή των αντιπαλοτήτων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Τέλος στην εποχή των αντιπαλοτήτων

09:15 | 24/6/16
emporikos-syllogos-patras-telos-sthn-epoxh-twn-antipalothtwn

Ανάμεσα σε δύο ψηφοδέλτια και έναν ανεξάρτητο υποψήφιο, καλούνται οι έμποροι της Πάτρας να εκλέξουν το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου τους και τους αντιπροσώπους της ομοσπονδίας, στις εκλογές που θα διεξαχθούν για τρεις συνεχόμενες ημέρες την επόμενη εβδομάδα

Οι κάλπες του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας θα είναι ανοικτές τη Δευτέρα 27/6/2016 και ώρα 9.00 - 20.00, την Τρίτη 28/6/2016 και ώρα 9.00 - 21.30 και την Τετάρτη 29/6/2016 και ώρα 9.00 - 20.00.

Οι συνδυασμοί που κατέρχονται στις εκλογές είναι δύο, η Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο Γιώργο Ρώρο και η Αγωνιστική Κίνηση Εμπόρων που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, ενώ ο Σωτήρης Γαλάνης έθεσε υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος για το διοικητικό συμβούλιο και την Ομοσπονδία.

Τα χαρακτηριστικά αυτών των εκλογών είναι φυσικά η «κυριαρχία» του Γιώργου Ρώρου, καθώς και μια σημαντική «δόση» ανανέωσης προσώπων, αφού από την λίστα των υποψηφίων απουσιάζουν ονόματα, όπως αυτό του μέλους του ΔΣ Νίκου Στριφτούλια, συνδικαλιστή με 25ετή δράση στον Εμπορικό Σύλλογο, του Α΄αντιπροέδρου Παναγιώτη Μυλωνάκου, του μέλους του ΔΣ Μαρίνου Οικονομόπουλου, της κοσμήτορος Σαββίνας Μητροπούλου, κ.ά.

Ακόμα και ο σημερινός πρόεδρος του ΕΕΣΠ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ενωτικής Διεκδικητικής Κίνησης Εμπόρων, Γιώργος Ρώρος, όπως είπε στην «Π», αρχικά είχε αποφασίσει να παραμείνει ως απλό μέλος, ωστόσο λόγω της αποχώρησης πολλών παλιών συνδικαλιστών, αποφάσισε να παραμείνει ενεργός τουλάχιστον για ένα ακόμα μεταβατικό διάστημα.

ΡΩΡΟΣ: ΕΙΧΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΛΛΟΣ...

«Είχα ζητήσει να μπει κάποιος άλλος μπροστά, αλλά τελικά λόγω της αποχώρησης πολλών έμπειρων στελεχών, και επειδή ο Ηλίας Παυλίδης είναι επικεφαλής για την Ομοσπονδία Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, είμαι και πάλι επικεφαλής του ψηφοδελτίου» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ρώρος.

Στο ερώτημα, γιατί τόση ομοιομορφία στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου ο Γιώργος Ρώρος, είπε: «Για εμάς δεν υπάρχουν αντίπαλα δέη, με την έννοια ότι όλοι οι υποψήφιοι είναι ισότιμοι και ισάξιοι. Στο συνδικαλιστικό κίνημα υπάρχουν άνθρωποι, κινήσεις και συλλογικότητες, που διεκδικούν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για το εμπόριο. Επομένως, δεν πρέπει να βλέπει κανείς τις εκλογές από την σκοπιά της αντιπαλότητας, γιατί θα θυμίσω ότι όταν κατέβαιναν 5-7 ψηφοδέλτια, μας έλεγαν γιατί το κάνετε αυτό, έχετε κάτι να μοιράσετε; Αρα συνεχίζουμε με ενιαίο ψηφοδέλτιο μετά από μια επιτυχημένη συνεργασία και με αποτελέσματα που πιστεύω ότι θα εκτιμήσουν οι συνάδελφοι».

Αναφορικά με τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της Ενωτικής Διεκδικητικής Κίνησης Εμπόρων, ο Γιώργος Ρώρος είπε ότι αποτελείται από ένα μίγμα έμπειρων και νέων εμπόρων και το πρώτο βήμα προς την ριζική ανανέωση.

Ετσι, το μόνο «αντίπαλο δέος» απέναντι στη σημερινή πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου, θα είναι για μια ακόμα φορά ο συνδυασμός Αγωνιστική Κίνηση Εμπόρων που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ.

«ΗΡΩΙΚΗ» ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΑΛΑΝΗ

Εντύπωση πάντως προκαλεί η «ηρωική» προσπάθεια του Σωτήρη Γαλάνη, ως ανεξάρτητου υποψηφίου. Στην ερώτηση της «Π», ποιο νόημα έχει η αυτόνομη παρουσία του, ο ίδιος δήλωσε ότι επιθυμεί με αυτό τον τρόπο να αποτελέσει τον «σπινθήρα» για κάποιους εμπόρους που στέκονται σε απόσταση και που ίσως θα ενδιαφέρονταν να δραστηριοποιηθούν.

«Προφανώς αυτός που έχει το καρπούζι έχει και δυνατότητα για το μαχαίρι και μοιράζει το παιχνίδι πιο άνετα απ΄ ότι κάποιοι άλλοι. Το να ασχοληθούν από το μηδέν κάποιοι έμποροι δεν είναι εύκολο. Εγώ μπορώ να αντέξω και να αντεπεξέλθω. Ας γίνει τουλάχιστον η αρχή από μένα» είπε ο Σωτήρης Γαλάνης, μην παραλείποντας να εξαπολύσει τα βέλη του εναντίον του Γιώργου Ρώρου, για τον οποίο είπε ότι παρά το γεγονός ότι προΐσταται σε τόσες θέσεις, δεν έχει κάνει τίποτα στην ουσία για τους έμπορους.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν υπάρχει υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, γιατί ο Γιώργος Ρώρος, ήταν στις τελευταίες εκλογές υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός το οποίο για τον ίδιο σημαίνει ότι επικρότησε το τρίτο Μνημόνιο, επιβράβευσε τα κάπιταλ κοντρόλ, την αύξηση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και του ΦΠΑ που έπνιξαν την αγορά.

Πηγή: pelop

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών