Σύσκεψη για τον εκλογικό νόμο στο Μαξίμου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σύσκεψη για τον εκλογικό νόμο στο Μαξίμου

21:52 | 24/6/16
suskepsh-gia-ton-eklogiko-nomo-sto-maksimoy

Τις τελευταίες λεπτομέρειες της πρότασης για τον εκλογικό νόμο ρυθμίζει ο Αλέξης Τσίπρας με τους στενούς του συνεργάτες - Παράλληλη σύσκεψη και της τάσης των "53+".

Τρία "όχι" και δύο "μάλλον ναι", είναι το ταμείο που κάνουν στο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον εκλογικό νόμο.

Στα σημερινά τετ α τετ με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη βρέθηκαν αρκετά κοινά σημεία και υπήρξε στο κυβερνητικό στρατόπεδο ένα σαφώς πιο αισιόδοξο κλίμα ότι ο στόχος των 200 είναι μεν δύσκολος, αλλά όχι αδύνατος.

Υπενθυμίζεται ότι η ¨εξίσωση¨ γίνεται δύσκολη από το γεγονός ότι  το ΚΚΕ επιμένει στην κατάργηση του 3%, με κυβερνητικές πηγές να εκτιμούν πως ο Περισσός κινείται με αυτό τον τρόπο για τακτικούς λόγους.

Ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε με τον Σταύρο Θεοδωράκη στο 3%, ως όριο εισόδου στη Βουλή, στην κατάτμηση των περιφερειών, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού κλίνει προς την πρόταση Κουρουμπλή λέγοντας ναι στην μείωση και όχι στην κατάργηση του μπόνους. Με τον Βασίλη Λεβέντη στο μόνο που διαφώνησαν είναι στο σπάσιμο των περιφερειών.

Πως κινούνται από εδώ και πέρα στο Μέγαρο Μαξίμου;

Από αργά το απόγευμα είναι σε εξέλιξη διευρυμένη σύσκεψη στην Ηρώδου Αττικού με τη συμμετοχή των Παναγιώτη Κουρουμπλή και Γιώργου Κατρούγκαλου. Ο πρωθυπουργός με τους στενούς του συνεργάτες έχουν πάρει ¨χαρτί και μολύβι¨  και φτιάχνουν έναν πίνακα με τις συγκλίσεις των άλλων πολιτικών κομμάτων.

Πιστεύουν οτι η ψήφος στα 17, η κατάργηση του μπόνους και το κατώφλι του 3%, έχουν ισχυρή δυναμική και πάνω εκεί, όπως όλα δείχνουν, θα κινηθεί η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα αύριο και μεθαύριο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, πως σήμερα πραγματοποιείται και ειδική συνεδρίαση της τάσης των ¨53+¨, όπου θα καθοριστεί η αυριανή στάση τους στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών