Επενδυτές στο Λονδίνο αναζητεί ο Μητσοτάκης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επενδυτές στο Λονδίνο αναζητεί ο Μητσοτάκης

22:05 | 4/7/16
ependytes-sto-londino-anazhtei-o-mhtsotakhs

Μπαράζ επαφών με ισχυρούς επενδυτικούς ομίλους ξεκίνησε στη βρετανική πρωτεύουσα ο πρόεδρος της ΝΔ - Ποιούς συνάντησε και τι τους είπε. Ποια η προϋπόθεση για 120.000 θέσεις εργασίας

Μπαράζ επαφών με ισχυρούς επενδυτικούς ομίλους έχει από σήμερα στο Λονδίνο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σκοπός των επαφών αυτών είναι αφενός ο κ. Μητσοτάκης να παρουσιάσει το σχεδιασμό του κόμματός του για δίκαιες μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας αμέσως με το που θα κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές και αφετέρου να πείσει τους ισχυρούς παίκτες των διεθνών αγορών να επενδύσουν άμεσα στην Ελλάδα. “Κάτι δηλαδή που δεν μπορεί να κάνει και το κυριότερο να πείσει τους επενδυτές ο κ. Τσίπρας, όπως αποδείχθηκε περίτρανα πρόσφατα με την υπόθεση της Coscο”, όπως αναφέρουν πηγές της ΝΔ.

Το διήμερο πρόγραμμα των επαφών του κ. Μητσοτάκη διοργανώνεται από κοινού από κορυφαίους θεσμικούς επενδυτικούς ομίλους. Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με επιτελικά στελέχη της PIMCO, ενώ αύριο το πρωί η ατζέντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνει πρόγευμα εργασίας και τετράωρο επενδυτικό forum.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναπτύσσει στους συνομιλητές του όλο το σκεπτικό του για την πρόταση του κόμματος του με ρυθμούς ανάπτυξης 4% και πλεονάσματα 2%, εξηγώντας παράλληλα γιατί το πρόγραμμα που εφαρμόζεται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, δεν «βγάζει» πουθενά.

«Θα είναι ένα σχέδιο τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό που θα εκπλήξει θετικά την ελληνική κοινωνία και τους πιστωτές μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, οι οικονομικοί οίκοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον στις προτάσεις Μητσοτάκη, ο οποίος τους δηλώνει αποφασισμένος να εφαρμόσει ταχύτατα μόλις κερδίσει τις εκλογές ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, με προτεραιότητα στις δουλειές μέσα από δίκαιες και σωστές μεταρρυθμίσεις. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει ότι θα χρειαστούν 100 δις ευρώ επενδύσεις την επόμενη πενταετία για να δημιουργηθούν 120.000 θέσεις εργασίας ετησίως.

Την Τετάρτη, στις 11 το πρωί (τοπική ώρα), ο κ. Μητσοτάκης θα περάσει το κατώφλι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.), στην Φρανκφούρτη, όπου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας, Benoit Coeure

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών