Επίσκεψη ΝΟΔΕ Αχαΐας στο Άσυλο Ανιάτων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επίσκεψη ΝΟΔΕ Αχαΐας στο Άσυλο Ανιάτων

20:27 | 6/7/16
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δράση της Νέας Δημοκρατίας «Κανένας στο περιθώριο», που έχει συγκροτηθεί και αναπτύσσεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και έχει ως στόχο την ανάδειξη του έργου των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, την ανάπτυξη συνεργασίας και την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Στην Αχαΐα σήμερα, Τετάρτη 06/07, κλιμάκιο της ΝΟΔΕ, επισκέφθηκε το Άσυλο Ανιάτων της Πάτρας, όπου δόθηκε η ευκαιρία να γίνει αντιληπτή και από κοντά η σημαντική κοινωνική προσφορά των εργαζομένων του Ιδρύματος, σε μια περίοδο όπου τα προβλήματα δεν έχουν αφήσει ανέγγιχτο κανένα τομέα της κοινωνίας.

Κατά την επίσκεψή μας, μας υποδέχθηκε το Προεδρείο του Ασύλου, το οποίο και μας ενημέρωσε για όλα τα τρέχοντα και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς και για τις ακατάβλητες οφειλές ύψους 1,5 εκατομμύριων ευρών.

Το Άσυλο Ανιάτων είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό σωματείο.

Συστάθηκε το 1893, με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των φιλανθρωπικών σκοπών του, παρέχοντας σε χιλιάδες ασθενείς, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) και επιπροσθέτως υπηρεσίες συντήρησης και διαβίωσης καθώς και ανακούφιση των οικογενειών τους από τις δυσβάσταχτες φροντίδες των ατόμων αυτών.

Η δράση «Κανένας στο Περιθώριο» θα συνεχιστεί στο νομό μας, δίνοντας έμφαση στις μη κρατικές δομές, κυρίως στις εθελοντικές δομές και σε εκείνες που διαμορφώθηκαν και λειτουργούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων.

Ταυτόχρονα, η ΝΔ επεξεργάζεται το πρόγραμμά της για όλους τους άξονες της κοινωνικής πολιτικής, ώστε να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής. Στο σχέδιο του κόμματος περιλαμβάνονται πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς και η ολοκληρωμένη εφαρμογή της πολιτικής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Το κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Αχαΐας που επισκέφθηκε το Άσυλο Ανιάτων αποτελούταν από τους εξής: Πρόεδρος ΝΟΔΕ Αχαΐας Ανδρέας Μαζαράκης , Γιάννης Μάκκας πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, ο Πολιτευτής Γρηγόρης Κοντοδήμος (υπεύθυνος για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης & ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων), Αθηνά Τραχήλη Μέλος Πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, ο Χρήστος Τσιαβίκος πρώην πρόεδρος ΟΝΕΔ μέλος ΝΟΔΕ τομεάρχης επικοινωνίας, ο Γιάννης Γιαννόπουλος τομεάρχης μισθωτών γραμματέας οικονομικής επιτροπής ΝΟΔΕ.Το παρόν έδωσαν από τον τομέα αλληλεγγύης οι Κυρίες Ρ.Ρηγάτου, Α. Μηλιτσοπούλου, Α.Αικατερινίδη, Δ.Μπρομπονά και Μ.Κατσιμακλή.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών