Οι πολιτικοί αρχηγοί μιλούν για τον “μεγάλο οραματιστή” Πέρες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Οι πολιτικοί αρχηγοί μιλούν για τον “μεγάλο οραματιστή” Πέρες

12:23 | 28/9/16
oi-politikoi-arxhgoi-miloun-gia-ton-megalo-oramatisth-peres

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τον θάνατο του Σιμόν Πέρες - "Μεγάλος οραματιστής, ευρύ πνεύμα", γράφει ο Σταύρος Θεοδωράκης

Την προσήλωση του Σιμόν Πέρες στο όραμά του για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή εκθειάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί, στα μηνύματά τους για τον θάνατό του.

"Η απώλεια του Σιμόν Πέρες μας θλίβει βαθύτατα. Η προσήλωσή του στην ειρήνη και τη συμφιλίωση στη Μέση Ανατολή είναι πιο επίκαιρη από ποτέ", έγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
"Ο Σιμόν Πέρες θα λείψει από το σύγχρονο πολιτικό στερέωμα. Μεγάλος οραματιστής, ευρύ πνεύμα, προσπάθησε για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή", έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Ο Σιμόν Πέρες πέθανε το βράδυ της Τρίτης, σε ηλικία 93 ετών, περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογενείας του.

Για το ρόλο του στις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να υπογραφούν οι Συμφωνίες στο Όσλο, το 1994, ο Πέρες τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, μαζί με τους Γιτζάκ Ράμπιν και Γιάσερ Αραφάτ.

Τον Νοέμβριο του 1995, μετά τη δολοφονία του Γιτζάκ Ράμπιν, ανέλαβε και πάλι ως πρωθυπουργός. Αργότερα στην κυβέρνηση του Εχούντ Ολμέρτ υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος και Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης με αρμοδιότητα τις περιοχές της Νεγκέβ και της Γαλιλαίας.

Το 1997 ίδρυσε το Κέντρο για την Ειρήνη, που φέρει το όνομά του.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών