14:54 | 27/10/16
Πηγές από το Μαξίμου κάνουν λόγο για καθυστέρηση του ανασχηματισμού και στροφή του ενδιαφέροντος στη νομοθετική πρωτοβουλία για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, μετά την απόφαση ΣτΕ - Πώς υπολογίζεται το αντίτιμο των προσωρινών αδειών;
Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, μοιράζει από την αρχή την "τράπουλα" στην πολιτική παρτίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για αναβολή του ανασχηματισμού.Όπως φαίνεται, από το Μαξίμου θέλουν να δώσουν έμφαση στην αντιμετώπιση του θέματος και τη νέα νομική πρωτοβουλία για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο νόμος, που στην κυβέρνηση αποκαλούν ρύθμιση-γέφυρα, έρχεται με τη μορφή του κατεπείγοντος και όπως φαίνεται θα περιλαμβάνει τίμημα για κάθε προσωρινή άδεια (βεβαίωση λειτουργίας), η οποία υπολογίζεται σε 6 με 7 εκατ. ευρώ. Πώς όμως προκύπτει αυτό το ποσό;
Η κυβέρνηση σκοπεύει να υπολογίσει το αντίτιμο της βεβαίωσης με βάση τα χρήματα που εξασφάλισε η ακυρωθείσα πλέον δημοπρασία.
Πώς θα υπολογιστεί το αντίτιμο;
Με αυτό ως βάση, ο υπολογισμός φαίνεται πως θα γίνει ως εξής: 255 εκατ. ευρώ, διαιρεμένα δια του 10 (που αντιστοιχεί στα χρόνια διάρκειας της άδειας) και το ποσό που προκύπτει δια του τέσσερα, του αριθμού δηλαδή των επίσημων αδειών εθνικής εμβέλειας που προέβλεπε ο νόμος Παππά. Κάπως έτσι προκύπτει ο "μαγικός αριθμός" 6 - 7 εκατ. ευρώ.Στο Μαξίμου δηλώνουν πως αυτό είναι το ποσό που θεωρούν μίνιμουμ, ενώ και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τόνισε το πρωί σε συνέντευξή του πως το πρότερο καθεστώς "αεροπειρατείας", όπως το χαρακτήρισε και των δωρεάν συχνοτήτων δεν θα επιστρέψει.
Άλλωστε όπως αναφέρουν στην κυβέρνηση, αυτό θα ήταν το ποσό που έπρεπε να καταβάλει ένας επιχειρηματίας με νόμιμη άδεια κάθε χρόνο, ανάλογο θα είναι και το αντίτιμο της προσωρινής βεβαίωσης μέχρι τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Σχετικές ετικέτες:ανασχηματισμόςΠολιτικήΣτΕΣυμβούλιο ΕπικρατείαςΣΥΡΙΖΑτηλεοπτικά κανάλιατηλεοπτικές άδειες
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων