Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για τη διαπραγμάτευση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για τη διαπραγμάτευση

17:23 | 8/12/16
pyra-syriza-kata-nd-gia-th-diapragmateysh

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί τη ΝΔ ότι θεωρεί "εμπόδιο" τις συλλογικές συμβάσεις και την καλεί να πει τη θέση της για τα νέα μέτρα που ζητούνται από τη χώρα μετά το 2018

Μετωπική επίθεση στη Νέα Δημοκρατία με σκληρές εκφράσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και συνεργατών του,
εξαπέλυσε η Κουμουνδούρου, η οποία πρώτον κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για αντεργατικές θέσεις όσον αφορά στις συλλογικές συμβάσεις και δεύτερον την προκαλεί να απαντήσει ποια είναι η θέση της για τα νέα μέτρα που ζητούνται από τη χώρα μετά το 2018.

Η πρώτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απάντηση στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα η ΝΔ και με την οποία ειρωνευόταν το κυβερνών κόμμα επειδή καλούσε σε συμμετοχή στην απεργία.

"Η Ν.Δ. υλοποίησε ως κυβέρνηση τις πιο σκληρές αντεργατικές πολιτικές. Θεώρησε, και συνεχίζει να θεωρεί, τα δικαιώματα των εργαζομένων «εμπόδιο» στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ο πρόεδρός της, Κ. Μητσοτάκης, δεν ντράπηκε να χαρακτηρίσει «ιδεοληψία» την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Το πρόβλημα της Ν.Δ. δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας, αλλά ότι η κυβέρνηση παλεύει να ξαναχτίσει αυτά που γκρέμισαν οι ίδιοι, παρέα με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου", σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας:

"Αντί, λοιπόν, να ασχολείται με την απεργία ο κ. Μητσοτάκης, ας ασχοληθεί καλύτερα με τους πλαστογράφους και καλπονοθευτές που έχει στο κόμμα του, τα συνδικαλιστικά στελέχη της Ν.Δ. όπως ο κ. Σπανάκης. Αυτή είναι η αντίληψή του, εξάλλου, για το εργατικό κίνημα."

Η δεύτερη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου απαντούσε στο διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριο Λαζαρίδη, ο οποιος σε συνέντευξη του στο Star δήλωση πως κάθε νοικοκυριό έχασε 6000 ευρώ το χρόνο, την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Κουμουνδούρου υπενθύμισε ότι στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, είχε ανεβάσει το ποσό αυτό στα 15.200 ευρώ, υποστηρίζοντας: "Δεν πρόκειται για ασυνεννοησία ή παρεξήγηση. Πρόκειται για την ουσία της αντιπολιτευτικής τακτικής της ΝΔ που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μείγμα ψεύδους, καταστροφολογίας και παραπλάνησης" και καλώντας  τη ΝΔ να απαντήσει:

"-Πόσο στοίχισε στους ασφαλισμένους και στους μικροoμολογιούχους το PSI που ψήφισαν μαζί με τον κ. Βενιζέλο - που ακόμα και σήμερα το υπερασπίζονται ως κατόρθωμα;
- Πόσο θα στοίχιζαν στον ελληνικό λαό τα πλεονάσματα που είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς;
- Πόσο στοίχισαν τα θαλασσοδάνεια που έπαιρνε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;
- Πόσο στοίχισε η απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ;

Θα μας πει η ΝΔ ποια είναι η θέση της για τα νέα μέτρα που ζητούνται από τη χώρα για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος;"

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών