Στην Καλαμάτα αύριο ο Τσίπρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Στην Καλαμάτα αύριο ο Τσίπρας

09:15 | 22/12/16
sthn-kalamata-aurio-o-tsipras

Συνεχίζει τις επαφές του στην περιφέρεια ο πρωθυπουργός με κορυφαία στελέχη να ετοιμάζουν και αυτά τις βαλίτσες τους για περιοδείες - Σε γρήγορο «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος ευελπιστούν στο Μαξίμου

Τελευταίος σταθμός του πρωθυπουργού πριν από τα Χριστούγεννα θα είναι η Καλαμάτα. Μετά τη Θεσσαλονίκη, τη Θράκη, τη Νίσυρο και την Κρήτη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την ολοκλήρωση του περιμετρικού δρόμου στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας. Όπως τονίζουν τοπικοί παράγοντες με την επανασύσταση των συμβάσεων του έργου εξοικονομήθηκαν 60 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφτεί και ένα ειδικό σχολείο της πόλης.

Aσφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός που θα «πρωταγωνιστήσει» σε αυτή την προσπάθεια εντατικοποίησης της επαφής με τον κόσμο, αλλά ο ίδιος έχει ζητήσει από υπουργούς και κορυφαία κομματικά και κοινοβουλευτικά στελέχη να βρεθούν στην περιφέρεια. Οι εξορμήσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ανά την Ελλάδα αναμένεται να κορυφωθούν τη νέα χρόνια, ενώ και η παρουσία τους στους τόπους καταγωγής τους τα Χριστούγεννα θα λειτουργήσει ενισχυτικά στην προβολή του έργου και των προσπαθειών της κυβέρνησης.

Μπορεί από το Μαξίμου να εξακολουθούν να ξορκίζουν το ενδεχόμενο των εκλογών, όμως μετά και τις παροχές στους χαμηλοσυνταξιούχους θεωρούν πως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κλείσουν την «ψαλίδα» των δημοσκοπήσεων που έχει ανοίξει σε σχέση με τη ΝΔ.

Σύντομα ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος

Την ίδια στιγμή στη κυβέρνηση εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τη γρήγορη απεμπλοκή από το ζήτημα των μέτρων του βραχυπρόθεσμου χρέους μετά τις διευκρινίσεις που θα δοθούν από τη δική μας πλευρά. Από το υπουργείο Οικονομικών αναμένουν το σημείωμα από τον ESM έτσι ώστε οι διευκρινίσεις που θα δοθούν να είναι συγκεκριμένες και να αποφευχθούν άλλες παρεξηγήσεις.

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αυτό που ξεκαθάριζαν, σε σχέση με το επίδομα που δόθηκε, είναι πως «η παροχή είναι εφάπαξ. Από εδώ και πέρα σε συμφωνία με τους θεσμούς, το υπερβάλλον πλεόνασμα θα πηγαίνει εκεί που πρέπει».

Το ερωτηματικό που υπάρχει είναι κατά πόσο αυτή η διαδικασία των ερωταπαντήσεων θα μπορέσει να ολοκληρωθεί ακόμα και πριν από τις γιορτές με τα στελέχη στην οδό Νίκης να δίνουν έναν «αγώνα δρόμου» μετά τη συνεδρίαση του Euroworking Group. Υπενθυμίζεται πως η αυριανή ημέρα δεν είναι μια πλήρως εργάσιμη ημέρα για πολλά στελέχη στην ΕΕ.

Αυτό το οποίο εξακολουθούν να τονίζουν  κυβερνητικές πηγές είναι πως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν συνδέονται με την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης.


Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών