Χριστουγεννιάτικες αιχμές Τσίπρα για την “ψυχή” των δανειστών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Χριστουγεννιάτικες αιχμές Τσίπρα για την “ψυχή” των δανειστών

13:06 | 22/12/16
xristoygenniatikes-aixmes-tsipra-gia-thn-psyxh-twn-daneistwn

Κάλεσε όσους κουνάνε το δάχτυλο στους Έλληνες για τις συμφωνίες να τηρήσουν πρώτα τις δεσμεύσεις τους στο προσφυγικό - Υποδέχθηκε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Βουλή

Αιχμές προς τους δανειστές για τη στάση τους επεφύλασσαν οι χριστουγεννιάτικες ευχές που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την υποδοχή 70 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι όσοι κουνάνε το δάχτυλο στην Ελλάδα «με ιταμό τρόπο» στο όνομα των συμφωνιών θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουν να τηρήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις για την μετεγκατάσταση ασυνόδευτων προσφύγων. Ανέφερε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα απαντά σε όλους αυτούς με Χρόνια Πολλά και να είναι καλά στην ψυχή τους. «Όποιος δεν είναι καλά στην ψυχή του δεν μπορεί να λύσει και τα προβλήματα της χώρας του» ανέφερε σε μια δήλωση που ερμηνεύτηκε ως αιχμή προς τον Β. Σόιμπλε και τους εταίρους.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, παρουσία του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση και του υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα. Το ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα κέντρισε μια μικρή προσφυγοπούλα η Φατιμά στην οποία ευχήθηκε μάλιστα να κάνει καλές γιορτές και να βρει ξανά την οικογένειά της σε όποια χώρα επιθυμεί.

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η πλειονότητα των Ελλήνων έχει ανοίξει την αγκαλιά της σε όλους αυτούς που το έχουν ανάγκη. Σημείωσε, μάλιστα, ότι μπορεί μεν να έχουν εκφραστεί και κάποιες "μισαλλόδοξες απόψεις" αλλά η κυρίαρχη αντίληψη είναι αυτή που αξίζει στον ελληνικό λαό. Αναφέρθηκε δε επανειλημμένα στην αξιοπρέπεια και στη φιλοξενία που δείχνει ο ελληνικός λαός και σημείωσε ότι το προσφυγικό έχει αντιμετωπιστεί "με τον καλύτερο τρόπο".

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επισήμανε ότι στο κοινοβούλιο που υποδέχθηκε για δεύτερη ημέρα τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα «χτυπά η καρδιά της δημοκρατίας, όχι μόνο της πολιτικής δημοκρατίας αλλά και της κοινωνικής». Από την πλευρά του ο υπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει «αυτό που μας έλαχε» στο προσφυγικό και ευχήθηκε να σταματήσει ο πόλεμος, η φτώχια και να γυρίσουν τα παιδιά στα σπίτια τους.

Τα προσφυγόπουλα υποδέχθηκαν στο κοινοβούλιο τα παιδιά από τον παιδικό σταθμό της Βουλής τα οποία τραγούδησαν τα κάλαντα.


Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών