Πάτρα: Την κατάργηση της φορολόγησης των μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων ζητά η Δημοτική Αρχή | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Την κατάργηση της φορολόγησης των μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων ζητά η Δημοτική Αρχή

14:47 | 9/3/17
patra-thn-katarghsh-ths-forologhshs-twn-misthwmatwn-twn-sxolikwn-kylikeiwn-zhta-h-dhmotikh-arxh

Επιστολή Ανδρ. Αθανασόπουλου στο Υπουργείο Οικονομικών

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Ανδρέας Αθανασόπουλος, με επιστολή του στο Υπουργείο Οικονομικών, απαιτεί, να καταργηθούν
άμεσα οι συγκεκριμένες διατάξεις που φορολογούν τα μισθώματα των κυλικείων και να μην εφαρμοστούν για τα σχολεία και τις Σχολικές Επιτροπές.

Η επιστολή του Αντιδημάρχου έχει ως εξής:

«Με το αριθ. ΔΕΑΦ Β 1016062 ΕΞ 01/02/2017 έγγραφο της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, αναφέρεται ότι σύμφωνα με τον Ν.4172/2013, τα μισθώματα των σχολικών κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Α΄& Β΄ Εκπαίδευσης, είναι έσοδα και αποτελούν αντικείμενο φορολογίας και μάλιστα φορολογούνται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 47& 58 του Ν. 4172/2013 με συντελεστή 29%.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και αντίθεση μας στην συγκεκριμένη εξέλιξη.

Η διάταξη αυτή είναι απαράδεκτη και στραγγαλίζει παραπέρα τη λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου.

Εντάσσεται στη γενικότερη εισπρακτική φιλοσοφία της Κυβέρνησης  που θεωρεί τους Δήμους  Α.Ε και τους εξισώνει με την φορολογία επιχειρήσεων.

Επιδιώκει την – με κάθε τρόπο – αύξηση των δημόσιων οικονομικών και την παρουσίαση πρωτογενών πλεονασμάτων τη  Ελληνικής  οικονομίας,  αδιαφορώντας για τις συνέπειες στα λαϊκά στρώματα .

Κινείται στα πλαίσια της δημοσιονομικής προσαρμογής που υπαγορεύουν οι συμφωνίες με τους  “δανειστές” που εξυπηρετούν τα συμφέροντα διεθνών και ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων.

Σας ενημερώνουμε το εισόδημα  αυτό διατίθεται για βασικές ανάγκες λειτουργίας των σχολείων, σε μια εποχή μάλιστα που η χρηματοδότηση των σχολείων από την πολιτεία είναι ανεπαρκής  (μειωμένη κατά  65% σε σχέση με το σχολικό έτος 2008-2009).

Σε καμία περίπτωση τα Δημόσια Σχολεία δεν μπορούν να εξομοιωθούν με επιχειρηματίες και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Απαιτούμε άμεσα να καταργηθούν οι συγκεκριμένες διατάξεις και να μην εφαρμοστούν για τα σχολεία και τις Σχολικές Επιτροπές».

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών