Η απόσταση που χωρίζει ΔΝΤ και Βερολίνο για το χρέος δεν έχει ακόμη «γεφυρωθεί» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η απόσταση που χωρίζει ΔΝΤ και Βερολίνο για το χρέος δεν έχει ακόμη «γεφυρωθεί»

16:59 | 22/5/17

Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν παρίσταται στη συνεδρίαση του Eurogroup, με το Ταμείο να εκπροσωπείται από τον Πόουλ Τόμσεν, δείγμα ότι η απόσταση που χωρίζει το ΔΝΤ από το Βερολίνο δεν έχει ακόμη «γεφυρωθεί»

Η κα. Λαγκάρντ θεωρεί ότι υπάρχει συναίνεση, αλλά όχι ακόμη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όπως μετέδωσε από την Ουάσιγκτον ο Θανάσης Τσίτσας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97.8 με τον Νίκο Στραβελάκη.

Το Ταμείο, τις τελευταίες ημέρες, αύξησε την πίεση για τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων που θα αναλάβουν στο τέλος του προγράμματος, καθώς παρά την αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, ο οποίος θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, αυτή τη φορά ο Διεθνής Οργανισμός δεν φαίνεται διατεθειμένος να το κάνει χωρίς ανταλλάγματα.

Για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα πρέπει να συμφωνηθεί μια στρατηγική ελάφρυνσης του χρέους, που το Ταμείο να θεωρεί αξιόπιστη, πράγμα που σημαίνει ότι όποια μέτρα ελάφρυνσής του, που θα περιγραφούν, θα πρέπει να βασίζεται στη δικιά του έκθεση βιωσιμότητας του χρέους.

Ακόμη και αν χαθεί το σημερινό Eurogroup, εφόσον υπάρξει συμφωνία έως το επόμενο, το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου έχει τη δυνατότητα να προωθήσει με επείγουσες διαδικασίες την έγκρισή του για ένα νέο πρόγραμμα με την Ελλάδα, ώστε να καταβληθεί εγκαίρως η δόση και να μην υπάρχει πρόβλημα με τις πληρωμές του Ιουλίου.

Διαβάστε σχετικά

Bloomberg: Τα τρία σενάρια για το χρέος που είναι στο τραπέζι

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών