11:37 | 22/6/17
Με την εξέταση δύο μαρτύρων για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν και το πώς το νοσοκομείο ξεπουλήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Τρίτης
Ειδικότερα, σήμερα καλούνται να καταθέσουν οι δύο μάρτυρες κ.κ. Κωνσταντάκος και Σούρλας. Ο πρώτος είναι ο δικαστικός επιμελητής και θα κληθεί να εξηγήσει τον τρόπο που αποτίμησε τα άυλα περιουσιακά στοιχεία του ΚΙΕΝ κατά τον πλειστηριασμό και ο δεύτερος είναι ο πρώην Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης το επίμαχο διάστημα και πρώην υπουργός της ΝΔ. Σημειωτέον ότι τα μέλη της επιτροπής έχουν συμφωνήσει πως μετά την εξέταση όλων των άλλων μαρτύρων θα κληθούν να καταθέσουν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί Υγείας στην Επιτροπή.Δείτε LIVE:
Η αρχή της συνεδρίασης
Εκκινώντας τη διαδικασία ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ενημέρωσε τα μέλη πως ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, το όνομα του οποίου υπάρχει στη λίστα με τα φερόμενα αιτήματα ρουσφετιών, απέστειλε έκθεση που αποτιμά το οικονομικό εύρος των δωρεάν νοσηλίων.Εν συνεχεία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, απεκατέστησε την αλήθεια αναφορικά με δύο ονόματα που παρέθεσε κατά την εξέταση του Μαρτίνη την Τρίτη και τα οποία τελικά δεν εμπεριέχονται στην περιβόητη λίστα των ρουσφετιών. Πρόκειται για τους κ.κ. Γιάννη Μανιάτη και Οδυσσέα Βουδούρη τους οποίους εκ παραδρομής -όπως είπε ο ίδιος- ανέφερε.
Επίσης, αναφορά έγινε και στην αποκάλυψη του Documento για την τραγική ιστορία της Ελευθερίας Θεοχαροπούλου, η οποία ακρωτηριάστηκε από ιατρικό λάθος στο «Ντυνάν» και παρά την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου που της αναγνωρίζει περισσότερα από 400.000 ευρώ συν τους τόκους, η πληγείσα δεν έχει αποζημιωθεί. Επ' αυτού, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης τόνισε πως η Επιτροπή ως σύνολο πρέπει να κάνει μια αναφορά προκειμένου να λάβει την αποζημίωσή που δικαιούται η κ. Θεοχαροπούλου.
Έπειτα, διευκρινίστηκε πως η δέουσα πρακτική που πρέπει να ακολουθηθεί σχετικά με την κλήση των εμπλεκόμενων υπουργών Υγείας (Λοβέρδου, Γεωργιάδη και Βορίδη) για να καταθέσουν είναι η διαδικασία αυτή να συντελεστεί μετά το πέρας των καταθέσεων των λοιπών μαρτύρων. Βέβαια, οι εκπρόσωποι της ΝΔ μαζί με τον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργο Μαυρωτά, θεωρούσαν πως δεν πρέπει να «σέρνεται» η κατάθεσή των υπουργών για τόσο μεγάλο διάστημα, καθώς με όσα αναφέρονται σπιλώνονται τα ονόματά τους. Προφανώς, η άποψη αυτή δεν «πέρασε», καθότι θα ήταν η πρώτη φορά που οι καταθέσεις των εμπλεκομένων σε μια υπόθεση θα προηγούνταν από αυτές των μαρτύρων.
Η κατάθεση του δικαστικού επιμελητή
Κατά την εισηγητική του τοποθέτηση, ο δικαστικός επιμελητής που εκτίμηση το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του «Ντυνάν» πριν τον πλειστηριασμό, Κωνσταντίνος Κωνσταντάκος, εκτίμησε πως ορθώς έγινε η κατάσχεση των ακινήτων και των ειδικών περιουσιακών στοιχείων ωφέλησε εν τέλει και το ίδιο το ΚΙΕΝ γιατί ο πλειοδότης συνέχισε τη λειτουργία του νοσοκομείου.«Είχατε ξανά κάνει αποτίμηση περιουσία νοσηλευτικού ιδρύματος» ρώτησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, με τον μάρτυρα να απαντά: «Όχι». «Λογικό αφού για πρώτη φορά εκπληστηριάστηκε νοσηλευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα» σχολίασε ο κ. Λάππας.
«Και γιατί δεν ζητήσατε συμβουλή πραγματογνώμονα ή κάποιου εκτιμητή;» επανήλθε ο κ. Λάππας, με τον κ. Κωνσταντάκο να λέει πως εκείνος είναι ένα απλός υφιστάμενος και πως δεν είχε τη δικαιοδοσία για να παίρνει τέτοιες αποφάσεις. «Κάνετε λάθος! Έχετε το δικαίωμα αυτό βάσει του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
πηγή
Σχετικές ετικέτες:Ερρίκος ΝτυνάνΠολιτική
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων