Κλήση Καμμένου στη Θεσμών και Διαφάνειας ζητεί σύσσωμη η αντιπολίτευση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κλήση Καμμένου στη Θεσμών και Διαφάνειας ζητεί σύσσωμη η αντιπολίτευση

17:33 | 6/7/17

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν από τον υπουργό Άμυνας να δώσει εξηγήσεις στην επιτροπή για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη

Να κληθεί σε ακρόαση ο Πάνος Καμμένος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με τις συνομιλίες του με ισοβίτη ζητούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αφορμή για το κοινό αίτημα της αντιπολίτευσης απετέλεσε η απόρριψη από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σχετικής πρότασης του βουλευτή του Ποταμιού και αντιπροέδρου της Βουλής, Σπύρου Λυκούδη. Το αίτημα του κ. Λυκούδη απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους από την Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου. Με αυτό το δεδομένο τα κόμματα της αντιπολίτευσης επανήλθαν στο θέμα και προανήγγειλαν ότι θα αναδιατυπώσουν την πρόταση ακρόασης και θα την καταθέσουν εκ νέου υπογεγραμμένη από όλους τους βουλευτές της μειοψηφίας που μετέχουν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Υπενθυμίζεται ότι ο κανονισμός της Βουλής δίνει τη δυνατότητα στη μειοψηφία να καλεί πρόσωπα προς ακρόαση στις περιπτώσεις που συγκεντρώνονται οι υπογραφές τουλάχιστον των δύο πέμπτων των μελών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, υπογράμμισε, πάντως, ότι το ζήτημα δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αφού τα στοιχεία για τις συνομιλίες του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη αποκτήθηκαν με παράνομα μέσα.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών