Μητσοτάκης: 'Η Άγκυρα με τη στάση της απέτρεψε τη σύγκλιση στο Κυπριακό' | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης: 'Η Άγκυρα με τη στάση της απέτρεψε τη σύγκλιση στο Κυπριακό'

14:07 | 11/7/17

Ο πρόεδρος της ΝΔ, εξαπέλυσε επίθεση στον Πάνο Καμμένο χωρίς να τον κατονομάσει ότι με την «ελαφρότητά» του δίνει «άλλοθι» στην Τουρκία. Απέφυγε να τοποθετηθεί στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για τον Φάκελο του Κύπρου

Στην τουρκική πλευρά επέρριψε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης την ευθύνη για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού στην Ελβετία.

«Η Άγκυρα απέτρεψε με τη στάση της τη σύγκλιση σε μια σειρά από ζητήματα» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στο ζήτημα της επεμβατικών δικαιωμάτων, των εγγυήσεων και των κατοχικών στρατευμάτων που ανέδειξε τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή πλευρά. «Σε μια επανενωμένη Κύπρο, μέλος της ΕΕ, δεν μπορεί να ισχύει μια επιτήρηση, εγγυήσεις και ξένα στρατεύματα» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε ευθέως την Άγκυρα ότι δεν θέλησε να δει το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. «Η Άγκυρα έχει την ευθύνη για την αποτυχία αυτών των διαπραγματεύσεων» τόνισε κ. Μητσοτάκης και καταλόγισε στην τουρκική πλευρά ότι εγκλωβίστηκε στο παρελθόν. Διεμήνυσε, μάλιστα, στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή «λύση εκτός πλαισίου ΟΗΕ, plan B, plan C καθώς και ό,τι άλλο υπονόησε η τουρκική πλευρά». «Αυτό είναι εκτός συζήτησης» είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναγνώρισε ότι η ελληνική πλευρά κινήθηκε εντός της πάγιας εθνικής γραμμής στο Κυπριακό.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν είναι αποδεκτή καμία ενέργεια παρεμπόδισης των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ από την τουρκική πλευρά. «Η Κύπρος έχει δικαίωμα να αξιοποιήσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της όπου κι αν αυτές βρίσκονται» ανέφερε και επικαλέστηκε τις αναφορές του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει αναβολή στις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ». «Συμφωνούμε και τον στηρίζουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε τη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:



Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών