LIVE: Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τη Βουλή για το Κυπριακό | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

LIVE: Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τη Βουλή για το Κυπριακό

11:56 | 11/7/17

Τον λόγο θα μπορούν να λάβουν και οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της αντιπολίτευσης. Δείτε ζωντανή εικόνα από τη συνεδρίαση

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Βουλής είναι οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση σχετικά με το Κυπριακό.

Ο πρωθυπουργός ενημερώνει την Ολομέλεια για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά το τελευταίο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, αλλά και τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, ο οποίος σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ προς μια ευρεία συμφωνία για την επανένωση της νήσου ως μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Τις εξελίξεις στο Κυπριακό, λίγες μέρες μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία, συζήτησε ο πρωθυπουργός και με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο μεταξύ, εκστρατεία ενημέρωσης ηγετών ξένων χωρών, μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ξεκινά η Λευκωσία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως "στόχος και σκοπός μας μέσα από τις προτάσεις μας, είναι η δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου κράτους, χωρίς εξαρτήσεις τρίτων χωρών".

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε πάντως το βράδυ της Δευτέρας το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των κομμάτων του κοινοβουλευτικού τόξου -εκτός της Χρυσής Αυγής στην οποία δεν απευθύνεται πρόσκληση και του ΚΚΕ το οποίο απέχει.



πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών