Φάμελλος: Σήμερα η οριοθέτηση των καμένων στη Ζάκυνθο και η κήρυξή τους ως αναδασωτέων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Φάμελλος: Σήμερα η οριοθέτηση των καμένων στη Ζάκυνθο και η κήρυξή τους ως αναδασωτέων

11:46 | 30/8/17

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες, και την εγκύκλιο προς όλες τις διευθύνσεις της χώρας, βάσει της οποίας θα κηρυχθούν αναδασωτέες όλες οι εκτάσεις που κάηκαν

Σήμερα οριοθετούνται οι περιοχές που κάηκαν στη Ζάκυνθο και θα κηρυχθούν αναδασωτέες, ακόμη και η ιδιωτική δασική έκταση, να βγάλουν από το μυαλό τους τις καταπατήσεις.

Αυτό δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας για τους δασικούς χάρτες.

Γνωστοποίησε μέσω του σταθμού μας, ότι σήμερα πηγαίνει εγκύκλιος του υπουργείου σε όλες τις διευθύνσεις αναδασώσεων της χώρας για να κηρυχθούν αναδασωτέες οι περιοχές που κάηκαν και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα λόγω της καταστροφής.

Σημείωσε ότι υπήρχαν φωτιές που εκδηλώθηκαν στις 3 το πρωί και αυτό δείχνει τι σημαίνει.
Για τους δήμους που δεν έχουν καταθέσει ακόμη τα στοιχεία για τα όρια των οικισμών και τις οικιστικές πυκνώσεις, είπε ότι είναι σαν να αρνούνται τα δικαιώματα των πολιτών και εγείρονται ερωτήματα.

Αναφερόμενος στη ΔΕΘ, είπε ότι η Θεσσαλονίκη είναι σημαντική πόλη, έχει σημαντική θέση για την ευρύτερη περιοχή και η κυβέρνηση με σειρά έργων θα να της δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί δεν την βλέπει με λογική συμπρωτεύουσας, αλλά μιας ισχυρής οικονομικά πόλης.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών