Γεννηματά: Διπλασιάζουν, δεν καταργούν τις πανελλήνιες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Γεννηματά: Διπλασιάζουν, δεν καταργούν τις πανελλήνιες

16:24 | 30/8/17

Κατηγορηματικά αντίθετη βρίσκει την Δημοκρατική Συμπαράταξη η πρόταση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, για αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως δήλωσε η Φώφη Γεννηματά

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε: “Όχι άλλα παιχνίδια της Κυβέρνησης με τις αγωνίες των μαθητών και των οικογενειών τους. Αντί των υποσχέσεων για «κατάργηση» των Πανελλαδικών εξετάσεων, τώρα ο κ. Γαβρόγλου εισηγείται.. τον διπλασιασμό τους. Τέτοιες εισηγήσεις απορρίπτονται προκαταβολικά”.

Αντίθετο και το Ποτάμι

Αιχμηρό προς τον Κώστα Γαβρόγλου για το θέμα των πανελληνίων, αλλά για το θέμα των Σχολικών Συμβούλων, είναι και το σχόλιο του Ποταμιού.

Σε ανακοίνωση της η Σεβαστουπόλεως αναφέρει ότι “Πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στην «αντικατάσταση» της λειτουργίας των Σχολικών Συμβούλων από νέες δομές εκπαιδευτικής στήριξης. Μια ακόμη «καινοτομία» του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπερνούμε προς το παρόν τη γνωστή τακτική της Κυβέρνησης να χρησιμοποιεί «εναλλακτικές» εκφράσεις όταν θέλει να καταργήσει θεσμούς που δεν της «αρέσουν». Είναι γνωστά άλλωστε τα «αισθήματα» που τρέφει ο κ. Γαβρόγλου για τους Σχολικούς Συμβούλους, αντιπροσωπεία των οποίων δεν δέχθηκε ποτέ να συναντήσει.

Με δεδομένο όμως ότι η σχολική χρονιά ξεκινά σε δύο ημέρες και οι Σχολικοί Σύμβουλοι καλούνται να συνεργαστούν με τις σχολικές μονάδες για πληθώρα ζητημάτων και προβλημάτων, θεωρούμε απαραίτητο ο κ. Γαβρόγλου να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις σε αυτές του τις δηλώσεις-προθέσεις. Εκτός αν πρόκειται για μία ακόμη δήλωση-πυροτέχνημα από αυτές που μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό. Αν συμβαίνει το τελευταίο, μάλλον η «αντικατάσταση» θα εξελιχθεί σε διπλασιασμό...Οψόμεθα!”

Αντώνης Γκιόκας

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών