Τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο: Έκρηξη σε βαγόνι του μετρό με δεκάδες τραυματίες (φώτο - βίντεο) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο: Έκρηξη σε βαγόνι του μετρό με δεκάδες τραυματίες (φώτο - βίντεο)

16:44 | 15/9/17

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε βαγόνι του μετρό στο Λονδίνο

Η αστυνομία χαρακτηρίζει το συμβάν τρομοκρατικό ενώ η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει της Επιτροπής Ασφαλείας που θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο βαγόνι του συρμού στον σταθμό Parsons Green του λονδρέζικου μετρό δεν εξερράγη κανονικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν τραυματίες με εγκαύματα στο πρόσωπο.

Νωρίτερα, η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι 18 άνθρωποι διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο. Τα τραύματά τους δεν είναι απειλητικά για τη ζωή τους ούτε πολύ σοβαρά.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα της Βρετανίας, οι τραυματίες ανέρχονται πλέον στους 22.

Στο Parsons Green έφθασαν άμεσα αξιωματικοί της πυροσβεστικής, αλλά και ασθενοφόρα. Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές της χώρας ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το τρένο και το μέρος στο οποίο έγινε η έκρηξη.

Ωρολογιακή η βόμβα στο βαγόνι του μετρό λένε οι βρετανικές Αρχές

Για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε χρονοδιακόπτη κάνει λόγο η βρετανική αστυνομία για τη βόμβα που εξερράγη.

«Εκτιμάμε τώρα ότι επρόκειτο για πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας Μαρκ Ρόουλεϊ ενώ πρόσθεσε πως η Μητροπολιτική Αστυνομία συνεργάζεται με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5.

Μάλιστα, το BBC μετέδωσε ότι ο μηχανισμός έφερε χρονοδιακόπτη, δηλαδή επρόκειτο για ωρολογιακή βόμβα.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Ασφαλείας

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει σήμερα της Επιτροπής Ασφαλείας που θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 15.00 ώρα Ελλάδας μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 08.20 (τοπική ώρα) στο βαγόνι συρμού στον σταθμό Parsons Green του υπόγειου σιδηροδρόμου στο δυτικό Λονδίνο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ η πρωθυπουργός αναφέρει: «Οι σκέψεις μου είναι με εκείνους που τραυματίστηκαν στο Parsons Green και με τους άνδρες των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών, οι οποίοι, για μια ακόμη φορά αντέδρασαν άμεσα και με γενναιότητα σε ένα πιθανόν τρομοκρατικό συμβάν».

Τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι βρισκόταν μέσα σε ένα βαγόνι του συρμού, στον σταθμό Parsons Green, όταν άκουσε έναν ήχο που παρέπεμπε σε ανάφλεξη και είδε το διπλανό βαγόνι να τυλίγεται στις φλόγες.

Είδε επιβάτες να τρέχουν προς την ίδια πόρτα εξόδου του συρμού και να ποδοπατούνται μετά το συμβάν.

Η φωτιά εξαπλωνόταν και στα υπόλοιπα βαγόνια του συρμού, όπως εξηγεί ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας που προσθέτει ότι δεν άκουσε κάποιον δυνατό κρότο και ότι την στιγμή της έκρηξης το τρένο ήταν κατάμεστο.

Βίντεο - ντοκουμέντο λίγο μετά την έκρηξη

Εν τω μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο - ντοκουμέντο λίγο μετά την έκρηξη στο βαγόνι του μετρό του Λονδίνο.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, η σακούλα με το λευκό μπιτόνι καίγονται με τους επιβάτες να έχουν ήδη απομακρυνθεί.

Λίγο μετά την έναρξη του βίντεο, η πόρτα του συρμού κλείνει, προφανώς σε μια προσπάθεια να προστατευτούν οι επιβάτες που βρίσκονται στην πλατφόρμα.

Δείτε το βίντεο:











πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών