Θύελλα αντιδράσεων ενόψει της διήμερης άδειας Κουφοντίνα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Θύελλα αντιδράσεων ενόψει της διήμερης άδειας Κουφοντίνα

10:43 | 9/11/17

Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση της επικείμενης εξόδου του κορυφαίου στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» από τις φυλακές Κορυδαλλού με διήμερη άδεια

Την έντονη αντίδραση τους εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η βουλευτής του κόμματος, σύζυγος του δολοφονημένου από τη «17Ν» Παύλου Μπακογιάννη,  Ντόρα.

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει:

«Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

«Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει αύριο στην Αθήνα ελεύθερος;», τονίζει, από την πλευρά της, η κα Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι περιμένει απαντήσεις από την κυβέρνηση, έχοντας μείνει, όπως αναφέρει, «άφωνη» από την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή.

Μπαράζ αντιδράσεων υπήρξε από σειρά στελεχών της Ν.Δ. (μεταξύ άλλων οι Μ.Βορίδης, Αδ. Γεωργιάδης, Ελίζα Βόζεμπεργκ) ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό ότι το ζήτημα θα «ανέβει» κεντρικά και από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Ωστόσο είναι προφανές ότι οι αντιδράσεις δεν περιορίζονται στα όρια της Ν.Δ. αλλά εκτείνονται στο σύνολο του πολιτικού συστήματος.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Σκάι, ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς σημείωσε πως «δεν πρέπει να βγαίνουν από τη φυλακή εγκληματίες σαν τον Κουφοντίνα, με ενδιαφέρει να δω με τι σκεπτικό βγαίνει έξω».

Κατηγορηματικά αντίθετος με τη αποφυλάκιση δήλωσε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος. «Επειδή ο Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί με τον τρομοκρατικό νόμο και ο νόμος αυτός καταδικάζει αυτούς που στρέφονται κατά του κράτους και της Δημοκρατίας σε ισόβια. Όταν λέμε ισόβια, όμως, πρέπει να εννοούμε ισόβια», είπε χαρακτηριστικά στην ιστολσελίδα parapolitika.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 έκανε λόγο για βαθιά προβοκατόρικη απόφαση.

Ο Δ. Κουφοντίνας είναι καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή του σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες ως κορυφαίο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών